Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pihenőpark tóval

Pihenőpark épül a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén, és pályázati támogatással az Európa Park zöldfelülete is megújulhat Hódmezővásárhelyen.

 

A Területi Operatív Programban, 831 millió forint európai uniós támogatásból alakítják ki a Hódtóban azt a pihenőparkot, amely a régi Kossuth-iskola betontömbje helyén húzódik majd Hódmezővásárhelyen. A zöldövezetben többek között a gyerekeknek játszótér épül. A parkban lépcsőzetes, illetve teraszos kialakításokkal vezetik el a látogatókat a tóig, amelyet két híd keresztez.

 

– Ez egy pihenőpark, tóval. Minden korosztály megtalálja majd a kikapcsolódás lehetőségét a gyerekektől az idősekig – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Ebből a TOP-os forrásból újul meg az Európa Park területe is. A hosszútávú cél, hogy Hódmezővásárhelyen a Népkert és a Hősök tere érintésével a Tóaljtól egészen a Kodály Zoltán utcáig kiépülhessen egy úgynevezett „zöld folyosó”.

 

– Ha valaki végigsétál az épülő parktól a Tóalj utcán a Kodály Zoltán utca irányába, sok helyen találkozik zöld területtel. Célunk, hogy ezt a zöld területet rehabilitáljuk, illetve megújítsuk – tette hozzá.

 

Nemcsak az Európa Park növényzete újul meg, hanem az itt található sportpálya is, amelyet újraaszfaltoznak, pótolják a hiányzó elemeket, és új festést kap a kerítés. Az Árvíz utcáról vezető gyalogutat pedig új térkővel látják el. Várhatóan jövő év elején indul a beruházás, és 2018 végére készülhet el a pihenőpark és az Európa Park sportpályája.

Megszakítás