Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pitti Katalin elvarázsolta a vásárhelyi közönséget

Minden hónap utolsó vasárnapja a nótáé és az operáé a Bessenyei Művelődési Központban. A hétvégén Pitti Katalin szentesi születésű operaénekes, érdemes művész lépett fel az intézmény színpadán. A világhírű szopránt Hegedűs Valér zongoraművész kísérte.

Slágeráriákkal kezdte vasárnapi fellépését Pitti Katalin világhírű operaénekes a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. Felcsendült többek között Susanne áriája a Figaro házasságából, és Lauretta áriája Puccinitől, de operett részleteket is hallhatott a közönség például a Csárdáskirálynőből, vagy a Marica grófnőből. A gyakran több szereplő bőrébe is belebújó énekesnő nótacsokorral zárta az estet, sok személyes élményt, családi történetet is megosztva hallgatóságával, melyekből kiderült: Pitti Katalin erősen kötődik ehhez a régióhoz.

– Szentesről való az egész család, ma már Szentesen távolabbi rokonaim vannak, közeliek már nincsenek. Vásárhelyen él a bérmakeresztanyám, és unokatestvéreim laknak itt a családjaikkal – mondta Pitti Katalin operaénekes.

A világhírű szoprán zenei küldetésének a tanítást tekinti. Negyven diákot oktat hetente Szombathelyen, Budán és Tatán, emellett egész estés produkciókkal járja az országot. Többek között a Liszt, valamint az olasz dalesttel, az egyházi ünnepekhez köthető templomi koncertprogramokkal, vagy a Virággal várlak című önálló estjével. A célja, hogy vidámságot, életörömöt sugározzon a színpadon, de gondolkodtasson is úgy, hogy minden alkalommal újjáteremtse, újraélje a műveket, ezáltal hozva létre párbeszédet a közönséggel.

 

Megszakítás