Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pósa Szonja és Makó András voltak a legjobbak idén

Nagyszerű eredményekkel zárták az évet a Csomorkányi Sport Egyesület fiatal vívói. A Magyar Vívó Szövetség az utánpótlás rendszert és a gyerekek teljesítményét egyaránt értékelte évzáró rendezvényén. A lányoknál Pósa Szonja, a fiúk közül Makó András volt a legjobb.

Mártélyon került sor a Csomorkányi Sport Egyesület vívóinak év végi értékelésére. Az egyesület remek évet zárt, számos tehetséges fiatal képviseltette magát országos versenyeken, ahol jó eredményeket értek el.

– A mi egyesületünkben a legtöbb pontot idén Pósa Szonja szerezte, aki nem csak egyéniben a Magyar Gyermek Ranglista 4. helyén végzett, hanem csapatban különböző bajnokságokat nyert. Megnyerte egyéniben és csapatban a diákolimpiát és apróbb kis döntős eredményei is voltak neki – mondta Magyary Ágnes szakedző.

Pósa Szonja mellett még Makó András nevét emelték ki, aki saját korosztályában a magyar ranglista 5. helyén szerepel. Továbbá a Diákolimpián egyéniben második, míg csapatban első helyezést szerzett. Mellettük még idei eredményeinek köszönhetően Bereczki Réka kapott meghívást a budapesti gálaversenyre, ahol a Csomorkányi SE versenyzői szintén nagyszerű eredménnyel zártak.

Az országos rangsorban a legjobb 10 közé került Vas Benedek, és Héjja Alex is. Horváth Noémi a Serdülő Vidék Bajnokságot egyéniben és csapatban is megnyerte. Az amatőr felnőtt bajnokságon Lukács Máté, míg a B kategóriás országos felnőtt versenyen Sápi Ferenc állhatott fel a dobogó legfelső fokra. Az eredményeknek köszönhetően az egyesület a 6. helyet szerezte meg az országos listán.

Megszakítás