Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Príma Díjat kapott Vágó János

Idén hetedik alkalommal adták át a Csongrád megyei Príma Díjat Szegeden. A művészetben és a művészetért kifejlett munkájának elismeréseként ebben az évben Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója részesült elismerésben.

Újabb díjjal bővült Vágó János és az általa képviselt intézmény. Megkapta ugyanis a Prima Primissima Díj Csongrád Megyei változatát és ennek köszönhetően a Kligl Sándor által készített kisplasztikát. A Vállalkozók Országos Szövetsége ebben az évben Vágó Jánost találta érdemesnek a Príma Díjra, amelyet az érintett a zene területén kifejtett áldozatos tevékenységéért vehetett át.

– Nagyon örülök neki, ez az az eset, amikor az ember eddigi munkáját elismerik. Az elismerés mindig fontos, különösen egy színpadi ember számára, akinek a közönség tapsa az egyik legfontosabb, de emellett a munkájának helyben való elismerése is az, ez mindenkinek jól esik. Ez egy nagyon szép díj – mondta Vágó János, a  Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

Vágó János 27 évvel ezelőtt szerezte meg kürttanári diplomáját és azóta is a zenének szenteli életét. Kürttanárként, rézfúvós tanárként, tanszékvezetőként, igazgatóként és fúvószenekari vezetőként is dolgozott és dolgozik. A színpadi szereplést és a növendékek tanítását egyaránt fontosnak tartja munkájában.

– Amennyiben az ember a színpadon áll, akkor a közönségnek kell produkálnia magát, és ha a közönség tapssal viszonozza a produkciót, akkor az nagyon jó érzés, annak mindig örül. De a tanításnak is megvan az eredménye, amikor a gyerekek versenyeken szerepelnek, hangversenyeken jól játszanak, felveszik őket a zeneművészeti szakközépiskolákba, egyetemre, főiskolára. Egy zenésznek mind a két dolog nagyon fontos – tette hozzá Vágó János.

Vágó János nemcsak a Príma Díjat hozta haza, de övé lett a Művészetért, Oktatásért Alapítvány által adományozott különdíj is.

Megszakítás