Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Programszervezésre pályázhatnak a civil szervezetek

További 16 millió forint áll rendelkezésre, hogy a hódmezővásárhelyi bejegyzésű egyesületek, civil szervezetek, alapítványok olyan programok megszervezésére pályázzanak, amelyek segítik a Szabadság téren és környékén élők összekapcsolását a város többi lakóival. A Szent István Városrehabilitációs Program keretében eddig hat pályázót támogattak az úgynevezett „soft” tevékenységek megvalósításában.

A Szent István Városrehabilitációs Program keretében zöld területek születnek újjá, felújítják a Szent István Általános Iskola épületét, valamint a Plébánia, a Stadion, a Piaccsarnok és hat társasház is megújul.

– Emellett a projekt keretében más, úgynevezett soft tevékenységek is megvalósulnak. Ezek biztosítanak pénzügyi keretet, mintegy 30 millió forintot, hogy a hódmezővásárhelyi bejegyzésű egyesületek, civil szervezetek, alapítványok számára pályázatokat írhassunk ki. Ezeknek a fő célja az, hogy a Szabadság téren és környékén élőket összekapcsolják a város többi lakóival, olyan jó programokat szervezzenek nekik, amelyekkel őket szociálisan fel tudják zárkóztatni – mondta Kéri Enikő projektmenedzser.

2013 júniusától a ../www.hodmezovasarhely.hu oldalon folyamatosan várja a pályázatokat az önkormányzat, eddig hat sikeres pályázót támogattak.

– Hat olyan civil szervezetet tudunk felsorolni, amelyekkel támogatási szerződést kötött Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ezeket a civil szervezeteket 570 ezer és 3 millió forint támogatásban részesítette az önkormányzat – mondta Kéri Enikő.

Eddig a rendelkezésre álló forrásból 14 millió forintot használtak fel. Támogatták többek között a Hódmezővásárhelyi Futball Club egyik rendezvényét, a HÓDIÁK Hódmezővásárhelyi Közhasznú Diáksport Egyesületet, vagy a Hódmezővásárhelyi Harcosok Klubjának Judo rendezvényét, de ebből a forrásból valósult meg a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány szervezte Bagi – Nacsa páros ingyenes humorestje is.

Az önkormányzat 2014. március 30-áig továbbra is várja a hódmezővásárhelyi bejegyzésű egyesületek, civil szervezetek, alapítványok pályázatait. A programok megvalósítására pedig 2014. szeptember 30-áig van lehetőség.

Megszakítás