logo

CLLD

HELYI AKCIÓCSOPORT HÓDMEZŐVÁSÁRHELYÉRT

CLLD program/HACS

A Vásárhelyi Helyi Közösség döntése értelmében jelen fejlesztések akcióterületét a város belterülete képezi.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága felhívást tett közzé TOP-7.1.1-16 „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” címmel, közösségvezérelt helyi fejlesztések (CLLD, azaz Community Led Local Development, magyarul pedig „Közösség által irányított helyi fejlesztések) megvalósítása érdekében Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiák elkészítésére. A felhívás célja a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozása, a helyi társadalmak megújítása, valamint a helyi és közösségi alapú gazdaság fejlesztése. A CLLD keretében a helyi közösségek alulról jövő kezdeményezések mentén alakítják ki fejlesztési stratégiájukat , mely a helyi igények, fejlesztési szükségletek innovatív megoldására – jelen esetben kulturális és közösségi terek infrastrukturális és közösségszervezési tevékenységek fejlesztésére – összpontosít. A felhívás tartalmi elemeinek megismerését követően megalakult a helyi akciócsoport (HACS). A HACS célja a helyi közösség fejlesztési keretének megteremtése, úgy, hogy az minél több lokális tapasztalaton nyugvó elképzelés megismerésével kerüljön kialakításra. Az igények minél szélesebb feltérképezése, a nyitottság, a korábbi közösségi tevékenységekben való részvétel, illetve az ágazatköziség elvének érvényesítése érdekében került bevonásra a civil- a köz-, illetve a vállalkozói szférából is több tag.

HACS (Vásárhelyi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport) HACS elnöke, és a stratégiai munkacsoport tagja: Walterné Böngyik Terézia

Ennek megfelelően a közszférát Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, a Kapcsolat Központ, valamint a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ képviseli. Az ipari tevékenységet folytató CSOMIÉP Kft., az építész tervezői szolgáltatást nyújtó S+V 2010 Kft., valamint az informatikai vállalkozás, az Origo Kft.  a vállalkozói szférát képviselik. A civil szféra képviselői közül a Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány, a Sóshalmi Olvasókör, a Kertvárosi Olvasókör, az Újkishomoki Olvasókör, valamint a Szentháromság Plébánia került bevonásra.

HACS (Vásárhelyi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport)

HACS elnöke, és a stratégiai munkacsoport tagja: Walterné Böngyik Terézia

Ennek megfelelően a közszférát Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás, a Kapcsolat Központ, valamint a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ képviseli.

Az ipari tevékenységet folytató CSOMIÉP Kft., az építész tervezői szolgáltatást nyújtó S+V 2010 Kft., valamint az informatikai vállalkozás, az Origo Kft.  a vállalkozói szférát képviselik.

A civil szféra képviselői közül a Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány, a Sóshalmi Olvasókör, a Kertvárosi Olvasókör, az Újkishomoki Olvasókör, valamint a Szentháromság Plébánia került bevonásra.

A Helyi Akciócsoport, azaz a HACS szervezet tagjai:

 1. 1. Hódmezővásárhelyi Megyei Jogú Város Önkormányzata
 2. 2. Sóshalmi Olvasókör
 3. 3. Kertvárosi Olvasókör
 4. 4. Újkishomoki Olvasókör Egyesület
 5. 5. Hódmezővásárhelyi Szent István Alapítvány
 6. 6. Szentháromság Plébánia
 7. 7. Kapcsolat Központ
 8. 8. Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás
 9. 9. Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ
 10. 10. Origo Kft.
 11. 11. Csomiép Kft.
 12. 12. S+V 2010 Kft.

Hírek /CLLD Közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések

TOP-7.1.1-16-2017-00108 „ A Vásárhelyi Helyi Közösségi Stratégiájának megvalósítása”Kedvezményezett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a HACS által kijelölt munkaszervezet
Elnyert támogatás össze: 56.000.000 Ft
Megvalósítási időszak kezdő időpontja: 2018.06.01.
Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.06.30.
Támogatás intenzitása: 100%, vissza nem térítendő támogatás

RendezvénysorozatElindult a rendezvénysorozatunk a pályázati felhívások könnyebb megértésének, a sikeres benyújtások számának növelése érdekében., melynek időpontjai:

 • 07.14. A közösségi és kulturális élet működési környezetének javítása
 • 07.23 Hagyományőrzéshez és -megújításhoz kapcsolódó programok
 • 08.03. Korcsoport-specifikus és generációk találkozási pontjait megteremtő közösségi és kulturális programok
 • 08.10. Közösségi és kulturális célú, fedett és szabadtéri helyszínek fejlesztése
 • 08.17. Sport és rekreációs célú fedett és szabadtéri közösségi helyszínek fejlesztése
 • 08.24. Az esélyegyenlőség megteremtését célzó programok

 

A helyszín egységesen az Emlékpont Konferenciaterme, a kezdés minden esetben 9:00.

Kapcsolatfelvétel
Nacsa Zsolt
projektmenedzser
E-mail: nacsa.zsolt@hodmezovasarhely.hu
Telefon: 06 62/530-100 /160-as mellék
Szabóné Balogh Boglárka
projekt asszisztens
E-mail: szabone.boglarka@hodmezovasarhely.hu
Telefon: +36 30/1984 644