Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Quimby, tűzijáték – nagyot szól idén a vásárhelyi ünnep

quimby

– A tavalyi négy helyett idén ötnapos lesz az ünnepségsorozat, augusztus 16. péntektől augusztus 20 keddig várjuk a vendégeket Hódmezővásárhelyre – erről sajtótájékoztatón beszél a város polgármestere, Márki-Zay Péter. Minden részletet egyelőre nem árult el az újságíróknak, de számos izgalmas elemről beszámolt. 

A rendezvény 2019-ben is a Kossuth téren és a sétálóutcán lesz. Csak néhány fellépőt sorolva: a nagyszínpadon első nap a Gipo Circus, második nap Deniz és a Black Five, vasárnap a Quimby, hétfőn a Mobilmánia és a vásárhelyi Stratégia lép színre. Utolsó napon, kedden operagála lesz. Ennek tavaly hatalmas sikere volt, bebizonyosodott, hogy igenis lehet populáris az opera, hangzott el. A Quimbyt óriási várakozás előzi meg, hiszen jelenleg az egyik legnépszerűbb hazai zenekar. A város vezetője nagy sikerként értékeli, hogy ideszerződtek az ünnepi rendezvénysorozatra, a zenekar biztos, hogy zsúfolásig megtölti a Kossuth teret.

A kisszínpadon gyermekműsorok lesznek – például a Peter and Pan, vagy a Vackor zenekar – valamint népdal, néptánc és számos egyéb érdekes program délutántól estig. A cél, hogy minden generáció megtalálja a maga szórakozását. Idén is nagyon fontos, hogy a helyi zenekaroknak mindenképpen helyet biztosítsunk, nagy örömmel vállalták a fellépést többek között a PopArt, a Black Five, az Őrtorony, a Traubi, a Zenevan….

Augusztus 18-án a tavalyi igen sikeres Gasztroudvar is megismétlődik. A nemzetiségek, elsősorban a helyi cigányság részvételével szerveződnek a programok a sétálóutcán. Ez új helyszín, hiszen a tavalyi, az almáskert szűknek bizonyult. Idén még nagyobb érdeklődésre számítunk, már csak azért is, mert az aznapi sztárfellépő a kisszínpadon a Parno Graszt lesz.

Beszerzés zajlott le a tűzijátékra, az őrzésre, az áram kiépítésére, a nagy- és a kisszínpad kiépítésre, a lehető legjobb ajánlatokat fogadtuk el. Tavaly volt egy próbálkozás, tűzijáték helyett a tűzshowt szerveztünk – az ötlet nem jött be, a visszajelzések szerint igénylik az emberek a tűzijátékot, így idén ismét gyönyörködhetnek benne a vásárhelyiek. – Tavaly a kutyás gazdáknak, idén a tűzijátékpártiaknak kedvezünk – fűzte hozzá a polgármester. 

Ugyancsak újdonság, hogy a kisszínpad idén nem a BFMK előtt lesz, hanem a sétálóutca Lázár utca felőli végén. Azért döntöttünk így, mert a gyermekprogramok jó része akár már kora délutántól ott zajlik, és az új helyszín jóval árnyasabb.

A tram-train építkezés a Strabag ígérete szerint nem fogja zavarni az ötnapos rendezvényt, a munkálat megáll a sarokház vonalában, a gyalogosforgalom zavartalan lesz. Idén is lesz borfesztivál és borverseny. 

Augusztus 20-án a szokásoknak megfelelően a Szent István téren és a Szent István templomban zajlanak az új kenyér-ünnep megemlékezései. Újságírói kérdésre a város vezetője elmondta: egyelőre nincs tervben a tavalyihoz hasonló közéleti beszélgetés, de ez még változhat. 

(nyitóképünk: Sinco, quimby.hu)

Megszakítás