Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Radiológus konferenciának adott otthont Hódmezővásárhely

A Magyar Radiológus Társaság szakmai konferenciát szervezett nemrégiben Hódmezővásárhelyen. A találkozón egy jól felkészült szakértői csoport, a daganatos betegségek modern képalkotó diagnosztikai módszereiről tartott előadást a térségben tevékenykedő orvosok számára.

A Magyar Radiológus Társaság egy ötéves továbbképzési programsorozatot szervez, amely keretében az ország valamennyi régiójába elviszik az új szakismereteket. Az előadássorozat most érkezett Csongrád megyébe, ahol ezúttal a vásárhelyi városháza díszterme adott otthont a konferenciának.

– Azok a kollégák, akik a nagy kongresszusokra nehezen utaznak el, így hozzájuthatnak friss információkhoz, ami a napi munkájukhoz szükséges. Ez egy nagyon gyakorlatorientált továbbképzési forma – mondta dr. Pálka András, a Szegedi Radiológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára.     

A Budapestről érkezett szakértők ezúttal a fej és nyak körüli daganatok, valamint gyulladásos betegségek képalkotó diagnosztikájáról tartottak előadást. A modern módszerek lényege, hogy meghatározzák, milyen kiterjedésű a daganat és milyen mértékben gyógyítható műtéttel, esetleg gyógyszeres vagy sugárkezeléssel az adott betegség.

– Ezek a betegségek szerencsére nem túl gyakoriak, de azért komoly súlyt képviselnek a daganatos megbetegedések között. Ez viszonylag gyorsan és könnyen felismerhető. Ha valaki elmulasztja a szájhigiéniát, akkor azonban hosszabb ideig rejtve maradnak – tette hozzá az egyetemi tanár.

A megye orvostársadalma számára szervezett előadások esetében konkrét cél volt, hogy ne kizárólag Szeged területére helyezzék a hangsúlyt, ezért esett a választás Hódmezővásárhelyre. A Magyar Radiológus Társaság tervei szerint a jövőben további hasonló nagyszabású szakmai konferenciák megrendezésének lesz helyszíne a város.

Megszakítás