Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Rajzpályázatot hirdet a rendőrség

„Közlekedésbiztonság gyermekszemmel” címmel rajzpályázatot hirdet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság óvodásoknak és iskolásoknak. A legszebb alkotásokat gyermeknapon az Országos Rendőr-főkapitányság épületében állítják ki.

A Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kiemelt figyelmet fektet a gyermekbalesetek megelőzésére. Ennek érdekében egy rajzpályázatot hirdetett, melynek célja, hogy a fiatalok játékos formában is foglalkoznak a közlekedéssel, szórakozva sajátítsák el az alapvető közlekedési szabályokat.

– Várjuk minden olyan óvodás, kisiskolás, illetve felső tagozatos versenyző pályamunkáját, akinek van elképzelése a közlekedésről, nap mint nap közlekedik és kézügyességgel rendelkezik – mondta Vad Róbert őrnagy.

A szervezők A3-as vagy A4-es méretű pályamunkákat várnak. A rajzok vagy festmények bármilyen technikával kerülhetnek.

– A Balesetmegelőzési Bizottság öttagú zsűrit fog összeállítani. Korosztályonként és kategóriánként a legjobb öt pályaművet az ORFK-ra küldik. Az országos szervezet gyermeknap alkalmából állítja ki a legeredményesebb pályamunkákat – tette hozzá Vad Róbert.

A díjazottakat értékes jutalomban részesítik, a fődíj korosztályonként 1-1 kerékpár. A pályamunkákat május 30-ig várják.

Megszakítás