Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Referenciaintézmény lett a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda

Összesen hétmillió forintot nyert a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda egy európai uniós pályázaton. Ennek keretében referencia intézményhálózat kialakítására és működtetésére nyílik lehetősége a jövőben.

A Mintázd róluk című európai uniós pályázaton a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda eredményesen szerepelt, és így jelentős összeget nyert.

– Az iskolánk tekintetében négymillió forintot, az óvodánk esetében pedig hárommillió forintot nyertünk. Ez az összeg a referenciaintézményi működést, illetve a regisztrált jó gyakorlatok megvalósítását szolgálja. A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy referenciaintézményként ezeket a jó gyakorlatokat kiterjesszük illetve az ország bármely intézményének átadjuk – mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Az itt tanuló diákok a jövőben is ugyanolyan magas színvonalú oktatásban részesülnek, mint eddig. A változás elsősorban a pedagógusokat érinti majd, akikre különböző továbbképzések várnak.

-A pedagógusok továbbképzése hét választható területen történik. A tanárok vezetőképzésen, illetve referenciaintézményként működő intézmények segítését támogató továbbképzésen vehetnek majd részt – tette hozzá az igazgató.

A Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda esetében összesen 14 pedagógus kap majd lehetőséget arra, hogy tudásukat továbbképzésen gyarapítsák.

 

Megszakítás