Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Regionális médiahétvégének ad otthont Hódmezővásárhely

A Diákújságírók Egyesülete 2012. április 13-15. között Hódmezővásárhelyen rendezi meg regionális médiatalálkozóját, amelyre az ország minden részéről érkeznek az újságírás iránt érdeklődő fiatalok, hogy felkészítő tanáraikkal, gyakorló újságírókkal együtt megismerjék az első magyar Cittaslow, azaz „élhető” várost, felfedezzék a helyi értékeket, látványosságokat és ízeket, majd az élményeiket cikkekben, beszámolókban, fotókon örökítsék meg.

A hétvégi program szakmai konferenciával kezdődik április 13-án, pénteken 18 órától a Városháza dísztermében, amelyet Almási István alpolgármester nyit meg. Ezt követően rövid előadásokat hallhatnak a résztvevők a Cittaslow mozgalomról, a Cittaslow szemléletéhez illeszkedő beruházásokról, mint a LED technológiával kialakított közvilágítás, a geotermikus energiával fűtött intézmények körének bővítése, a kulturális városrehabilitáció és a „Kerékpárosbarát település 2011” cím elnyerését megelőző fejlesztések. A város kulturális életét, fesztiváljait és szabadidős programjait is megismerheti a hallgatóság, továbbá bemutatkozik az évek óta sikeresen működő Egészséges Vásárhely Program.

A hétvége folyamán a Belvárosi Fazekasházba, az Emlékpont múzeumba, a Tájházba és a Török Sándor Strandfürdőbe is ellátogatnak a diákújságírók, majd a város kapuit elhagyva, Mártélyra mennek, ahol a Bodnár Bertalan Természet-és Környezetvédelmi Oktatóközpontban túravezető kalauzolja el őket a ritka szépségű tájon. A színes programkavalkád a kikapcsolódással együtt a tanulást is szolgálja, hiszen a frissen szerzett élményekből, tapasztalatokból újságcikkek, interjúk, rádiós műsorok és fotósorozatok készülnek, persze csak szigorú szakmai szempontok szerint.

Megszakítás