Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Remekeltek a vásárhelyi úszók Miskolcon

Miskolcon az Országos Gyermek Bajnokságon vettek részt a Hód Úszó SE fiatal tehetségei. A tornán 10 helyi úszó képviseltette magát egyéni és váltó számokban. A klub számára ez a viadal volt a szezon utolsó előtti versenye.

A Hód Úszó SE versenyzői a 65. Országos Gyermek Bajnokságon vettek részt Miskolcon. A versenyen 50 egyesület 388 versenyzője, köztük 10 vásárhelyi úszó vett részt. A helyi csapat remek eredményekkel zárt.

– A Hód Úszó SE-ből 10 gyerekkel mentünk Miskolcra, 4 lány és 6 fiú vett részt az Országos Gyermek Bajnokságon. Eredményeket tekintve a legjobb eredményünk egy 6. helyezés lett, ezt Szunyi Ákos érte el 1500 méteres gyorsúszásban, két 7 helyezés lett, Szentkereszti Cecília 100 méteres gyorsúszásban lett döntős és ott érte el ezt a 7. helyet, Kendi Csaba 100 méteres mellúszásban, és lett még egy 8. helyezésünk egyéni versenyen szintén Kendi Csaba révén, aki 200 méteres mellúszásban lett nyolcadik – mondta Olaszné Bajusz Andrea, a Hód Úszó SE edzője.

A fiatalok tehát több számban is megmérettették magukat. Szunyi Ákos öt számban vett részt a versenyen.

– Én főként gyorsúszásban indultam és 200 vegyesen, 200 gyorson, 100 gyors, 1500 gyors és még 400 gyorson.1500 gyorson 6. lettem, 200 vegyesen tizennegyedik, 200 gyorson tizenharmadik, 100 gyorson a huszadik. – mondta Szunyi Ákos

A versenyzők saját eddigi legjobb eredményeiket is megjavították. Összesen 18 egyéni csúcs született a pontszerző helyek mellett. Az eredményeikkel a fiatal úszók is elégedettek.

– 100 mellen 7. lettem, 200 mellen pedig nyolcadik. Nagyon elégedett vagyok, ilyet nem vártam magamtól, de összejött. – mondta Kende Csaba

Az egyéni versenyszámok mellett váltó futamokon is részt vettek az indulók. A leány 4×100 méteres vegyes váltó nyolcadik, a gyorsváltó 6. helyen zárt. A fiúknál a legjobb eredményt a 4×200 méteres gyorsváltó érte el. Ők a 8. helyet szerezték meg.

A remek eredmények mellett azonban más célkitűzései is vannak az úszóknak.

– Ebben a szezonban szeretnék minél több versenyen részt venni, jó időeredményekkel és helyezésekkel zárni, valamint a ranglistán szeretnék benne lenni a legjobb tízben – nyilatkozta Szentkereszty Cecília.

A szezon hamarosan véget ér az úszók számára. Az utolsó megmérettetése az Országos Serdülő Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen.

Megszakítás