Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Rendben halad a Bethlen projekt

bet

A Modern Városok Program fejlesztései jól haladnak, jelenleg egy nem látványos háttérmunka zajlik. Az ütemezés rendben megy, de számos elem független az önkormányzattól. Így foglalta össze a vásárhelyi városháza szakembere azt, hogy áll jelenleg a program. A téma apropóját a fideszes Vágó János sajtónyilatkozata adta. Tudomásunk szerint nem tájékozódott a tényekről, mielőtt arról beszélt a Promenádnak: szerinte a polgármester miatt áll a Modern Városok Program, és egyúttal a Bethlen gimnázium fejlesztése. Ez nem felel meg a valóságnak.

A beruházást előkészítették a városházán. A gimnázium kiviteli tervei 2019. június közepére várhatók. Az önkormányzat eközben előkészítette a kivitelező közbeszerzési eljárásának lefolytatását. Amikor az lezajlott, azt követően indulhat meg maga a beruházás megvalósítása, melyhez azonban szükség van a megvalósítási szakasz támogatási okiratának aláírása a Miniszterelnökségen. Emlékeztetőül: egy ugyanilyen engedélyre vár a város a Németh László Gimnázium bővítése ügyében, ezt a közelmúltban megírtuk. Mindez a leírt folyamat hónapokat vesz igénybe, az előrehaladás tekintetében az önkormányzatnak nincs ráhatása. 

Ezzel minden bizonnyal a vásárhelyi Fidesz frakció is tisztában van – illetve rákérdezhetnének, ha bent járnak a városházán, ahogy például közülük hárman tették a napokban. A promenádoshoz hasonló nyilatkozatoknak mindössze annyi lehet a célja, hogy téves információkkal lássák el a vásárhelyi polgárokat, rossz színben tüntessék fel a városháza szakembereit, és elsősorban a polgármestert.


Megszakítás