Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Rendben lezárult az ÁSZ ellenőrzés Hódmezővásárhelyen

Elfogadta a hódmezővásárhelyi önkormányzat intézkedési tervét az Állami Számvevőszék, ezzel rendben lezárult a város gazdasági helyzetét átvilágító, tavaly év végén publikált ellenőrzés.

Az Állami Számvevőszék a megyei jogú városok pénzügyi egyensúlyi helyzetét áttekintő ellenőrzéssorozat keretében vizsgálta a hódmezővásárhelyi önkormányzat működését is. A 2011 decemberében publikált jelentésben az ÁSZ a város pénzügyi helyzetének javítására és hosszú távú fenntarthatóságára irányuló operatív terv készítését, valamint a közgyűlés folyamatos, az intézkedések megvalósulására, továbbá a város és az önkormányzati intézmények aktuális pénzügyi helyzetére kiterjedő tájékoztatását javasolta a polgármester, és a főjegyző részére.

Az önkormányzat a javaslatok alapján elkészített intézkedési tervet megküldte az Állami Számvevőszéknek, amely elfogadta azt. Domokos László, az ÁSZ elnöke válaszlevelében kifejtette: a bemutatott intézkedési terv összhangban van megállapításaikkal és javaslataikkal, az intézkedési terv, valamint annak kiegészítése a jelentésben foglalt – a polgármester és a főjegyző részére megfogalmazott – javaslatok mindegyikére, határidő és felelős személy megjelölésével rendelkezést tartalmaz. Az elnök kitért arra is, hogy az Állami Számvevőszék az intézkedési tervben foglaltak teljesítését a későbbiekben utóellenőrzés keretében ellenőrzi.

Az intézkedési terv elfogadásával tehát rendben lezárult a hódmezővásárhelyi önkormányzat gazdasági helyzetét, működését vizsgáló számvevőszéki ellenőrzés.

Megszakítás