Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Rendet teszünk az új parkban

park

Első lépésként a rendőrségtől azt kértük, hogy minden nap este 6 és 9 óra között legyen gyalogos járőr a parkban – erről a vásárhelyi közterület-felügyelet adott tájékoztatást. Sok panasz érkezett ugyanis az önkormányzathoz azzal kapcsolatban: a május 1-jén átadott új pihenőparkot vandál módon használják tizenévesek. Nem engedik játszani, sőt, odébb is zavarják a kisgyerekeket, nagykamaszok egyszerre többen ugrálnak az eszközökön, akadt olyan játék, amelyet máris javítani kellett.

A cél nem az, hogy a tizenévesek ne szórakozhassanak, de a módszer nem mindegy. Az önkormányzat természetesen nem nézhette tétlenül, hogy tönkre tegyék a másoknak nagy örömöt jelentő parkot. Tegnap közterület-felügyelő rendőrrel volt szolgálatban, nyolc igazoltatás és hat szóbeli figyelmeztetés történt. Jövő keddtől a tervek szerint 2 fő közterület-felügyelő délutános műszakban teljesít majd szolgálatot. 
A polgárőrség részéről Szula Ferenc elnök elmondta, hogy ők is fokozottan figyelik a parkot. Bízunk abban, hogy a mindennapos ellenőrzés, hatósági jelenlét a parkot megkedvelő nagyobb gyerekeknek, kamaszoknak a viselkedését a megfelelő irányba tereli majd. Arra is keressük a lehetőséget és az anyagi forrást, hogyan lehetne egy állandó parkőrt alkalmazni.

Megoldódott egy másik sarkalatos ügy: kinyitott a két vécé, 8-19 óráig használhatók. A rendben tartásukkal közcélú foglalkoztatottakat bízott meg az önkormányzat. Sajnos a két helyiség használata nem zökkenőmentes, olvasóink képzelőerejére bízzuk, milyen céllal szoktak oda párok bezárkózni. Erre is fokozottan oda fogunk figyelni. Illetve talán azt sem árt széles körben tudatosítani: a belülről bezárt mellékhelyiséget a személyzet kívülről ki tudja nyitni kulccsal.

Megszakítás