Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Renoválás alatt az egykori Tiszti Klub épülete

Már zajlik az egykori honvédségi Tiszti Klub Cukor utcai épületének renoválása. A huszadik század elején emelt épületet legutóbb a hetvenes évek végén újították fel. Most a homlokzatot és a tetőszerkezetet hozza rendbe az önkormányzat.

Az egykori Tiszti Klub épülete néhány évvel ezelőtt került az önkormányzat tulajdonába. Korábban a honvédség kezelésében volt, de az nem tudta fenntartani és megfelelő műszaki szinten üzemeltetni. Egy megállapodás értelmében a honvédség a Hódi Pál utcában kapott egy épületet, azóta ott működik a Tiszti Klub.

Az 1800-as évek végén, az 1900-as évek elején emelt Cukor utcai épület rendbehozatalát nemrégiben kezdte meg az önkormányzat.

Az épületet legutóbb a hetvenes évek végén újították fel. Akkor a vízszigetelést is próbálták megoldani, de az akkori technológiával nem sikerült, így a létesítmény fala tovább nedvesedett. Az elmúlt időszakban, a Tornyai János Múzeum átépítése alatt műtárgyak raktározására használták.

– Alapvetően megfelel az elvárásoknak. Jó a fal és tetőszerkezete. Az akkori anyaghasználat alapján készült a szigetelés, ami az elmúlt időszakban tönkrement. Ennek a javítását már korábban próbálták, de nem sikerült, így most ezt az egészet rendbe kell tenni – mondta Mucsi László a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője. 

Az épület állagmegóvása miatt a felnedvesedett vakolatot másfél éve leverték és most, az idei nyár végén kezdődött meg a külső felújítás, de a teljes renoválásra még várni kell.

– Most első körben a homlokzat felújítása, a bádogos munkák rendbetétele történik és ehhez kapcsolódóan a tetőszerkezet átépítési munkálatai valósulnak meg – tette hozzá Mucsi László.

A tervek szerint – ha az idő is engedi – október közepéig befejezik a munkát. Az önkormányzat a beruházást saját forrásból valósítja meg.

Megszakítás