Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Risztov Éva meglátogatta egykori iskoláját Hódmezővásárhelyen

Risztov Éva egykori iskolájába, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolába látogatott, ahol Almási István polgármester, meghívott vendégek és pedagógusok, valamint több száz gyermek várta az intézmény tornatermében az olimpikont. A rendezvényen nemcsak olimpiai győzelméről mesélt, de autogramot is kaphattak tőle a gyerekek.

Risztov Éva a londoni nyári olimpián négy versenyszámban indult, amelyek közül a 10 km-es nyílt vízi úszásban, a versenyben végig az élen haladva, taktikus versenyzéssel, gyakran több testhosszal vezetve, az utolsó métereken hatalmas küzdelemben olimpiai bajnok lett. 

Olimpiai győzelmének kisfilmjével várták a meghívott vendégek, pedagógusok és gyerekek az aranyérmes sportolót egykori iskolájában, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. Ezután azokat a kérdéseket válaszolta meg, amelyeket korábban gyűjtöttek össze a tanárok a rajongó gyerekektől, de a helyszínen is feltehették kérdéseiket az úszónőnek.

– Húsz évvel ezelőtt, Egerszegi Krisztina itt járt ebben az iskolában, és nekem az a pillanat, mikor itt volt meghatározó volt az életemben. Az, hogy húsz év múlva ugyanúgy jöhettem ide, mint ő, nekem ez hatalmas dolog, úgyhogy köszönöm az iskolának, hogy itt lehetek és köszönöm azt a támogatást, amelyet nyolc éven keresztül itt kaptam – mondta Risztov Éva.

Risztov Éva korábban egy díjat is alapított az intézményben, amelyet évről évre azok a gyerekek kaphatnak meg, akik az olimpikonhoz hasonlóan nemcsak szorgalmukkal mutatnak példát, de kiemelkedő sportteljesítményt is nyújtanak. Fényképük az iskola aulájának tablóját díszíti.

Megszakítás