Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Robbantási gyakorlatot tartottak a honvédségnél

Tavasszal és ősszel kerül sor a honvédségi robbantás-foglalkozásvezetők felkészítésére Hódmezővásárhelyen. A kéthetes foglalkozás keretében a katonák előbb a robbantás elméleti alapjait sajátították el, sikeres vizsga után pedig a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanultakat.

Évente két alkalommal, tavasszal és ősszel a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóaljának szervezésében zajlik a robbantás-foglalkozásvezetők felkészítése Hódmezővásárhelyen. A tanfolyamon az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt alakulatainál szolgálók vehetnek részt.

A kéthetes foglalkozás keretében a katonák előbb a robbantás elméleti alapjait sajátították el, sikeres vizsga után pedig a gyakorlatban is kipróbálhatták a tanultakat. Kiss Tamás főhadnagy, a tanfolyamért felelős parancsnok elmondta: a cél olyan szakemberek kiképzése, akik képesek lesznek saját alakulatuknál robbantási feladatokat végrehajtani, ezekre a résztvevő állományt felkészíteni. A mostani elméleti és gyakorlati vizsgát mindenki sikeresen teljesítette.

Megszakítás