Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely városi klímastratégia – sajtóközlemény

lol

 

Az országos és a megyei klímastratégiák elkészültét követően, városi szinten is lehetővé vált európai uniós pályázat keretében források igénybe vétele helyi klímastratégia kidolgozására.
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város a Dipol Csoporthoz tartozó Atrois Kft. szakmai közreműködésével valósítja meg a KEHOP-1.2.1-18-2018-00022 azonosítószámú, „Hódmezővásárhelyi klímastratégia” című projektet. A pályázat keretében kidolgozásra kerül Hódmezővásárhely klímastratégiája, melynek célja, a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése, az alkalmazkodóképesség és a hatásokhoz való alkalmazkodás javítása érdekében olyan a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentum megalkotása, amely az érintettek széles körének bevonásával meghatározza a legfontosabb beavatkozási igényeket.

 

 lol

 

A projekt első mozzanataként, 2020 március 3.-án a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében (6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1.), Dr. Patkós Csaba, szakértő szakmai vezetésével és Dr. Forgó Gábor, a projektet megvalósító Atrois Kft. ügyvezetőjének irányításával tematikus workshopok keretében helyi intézmények képviselői és civilek vitatták meg a klímaváltozás kihívásait és fogalmaztak meg cselekvési irányokat.

 

A sajtóközleményt megtekintheti az alábbi linkre kattintva: lol

 

lol

Megszakítás