Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sajtóhírekre, illetve újságírói érdeklődésre reagálás

dkl

Sajtóhírekre, illetve újságírói érdeklődésre reagálva közöljük a polgármesteri hivatal és Márki-Zay Péter polgármester álláspontját.

Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi elnöke 2018. szeptember 10-től 3 hónapos határozott időre szóló megbízást kap a városüzemeltetési feladatok támogatására, nem vezetői beosztásban. A külső segítség bevonását az indokolja, hogy az elmúlt időszakban néhány helyi sajtóorgánum részéről számos kritika merült fel a városüzemeltetési feladatok ellátásával kapcsolatban és elszaporodtak a vandál rongálások, szándékos károkozások is.

A parkgondozással, közlekedés támogatásával, kátyúzás elhúzódásával, játszóterekkel és szemétszállítással kapcsolatos kritika óhatatlanul is azt a látszatot keltette, mintha a hosszú évek óta ezen a területen dolgozó munkatársaink február óta szándékosan nem végeznék megfelelő színvonalon munkájukat, hogy ezzel támadási alapot szolgáltassanak az új vezetés ellen.

Polgármesterként a februári választások előtt itt dolgozó és azóta felvett munkatársaimért egyformán kiállok. A városüzemeltetés területén az általunk bevezetett nyitott beszerzési eljárások, a korábbinál kevesebb bevonható közmunkás és a „Hegedűs-csomag” súlyos megszorításai miatti szűkebb anyagi lehetőségek valóban megnehezítették a munkavégzést. Munkatársaim ilyen nehéz körülmények között is igyekeznek helyt állni legjobb tudásuk szerint. Annak érdekében, hogy a politikai ellehetetlenítés szándékát a sajtó számára is megnyugtathatóan kizárhassuk, egy a korábbi városvezetés nyomásgyakorlásának bizonyítottan ellenállni képes, megvesztegethetetlen embert kerestünk az évek óta itt dolgozó csapat munkájának támogatására. Hogy ezt éppen a Jobbik vásárhelyi elnökének személyében találtuk meg, az nem lehet kritika tárgya egy olyan városban, ahol nemcsak a Fidesz és KDNP helyi vezetői, de a fideszes települési képviselők is jellemzően állami, önkormányzati pozíciókat töltenek be.

Az új városvezetés immár Dombi-Kiss László személyes közreműködésével dolgozik tovább az előítéletektől és korrupciótól mentes, a város valamennyi lakójának tiszta és élhető környezetért, az adófizetők pénzével való felelős gazdálkodás mellett. A gáncsoskodás és rosszindulat leküzdésére valamennyi tiszta lelkiismeretű vásárhelyi polgár támogatására szükségünk van.

 

dr. Márki-Zay Péter

Megszakítás