Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

SAJTÓKÖZLEMÉNY

sajottajekoztato

A Fidesz hódmezővásárhelyi frakciójának közleménye két tényszerű hazugságot is tartalmaz a szokásos politikai vádaskodás mellett:

1. Lázár János polgármesterként még Rapcsák András után is tisztogatást rendezett, engem azzal az egyetlen egy embernek a felmentésével vádolnak, akinek betegség miatti távolléte megbénította a város működését és akinek feladatait a fideszes vezetés által itthagyott jogi irodavezető vette át. Természetesen a roma felzárkóztatási referens pozíció létrehozása semmilyen módon nem függ össze ezzel a kényszerűen felvállalt felmentéssel.

 

2. Legfőbb hazugságként azonban azzal riogat a Fidesz közleménye, hogy cigányokat akarok a belvárosba költöztetni. Mélységesen elítélendő és a keresztény, illetve az európai demokratikus értékrenddel összeegyeztethetetlen származásuk miatt félelmet generálni a magyar lakosság egyes csoportjai között. 

 

A kommunista ifjúsági mozgalomból indult, majd Soros György pénzén a Liberális Internacionálé alelnöki posztjáig jutott, a trianoni megemlékezés és a pápalátogatás ellen tiltakozó Fidesz a számomra nagyon szimpatikus és aktívan támogatott konzervatív jobboldali időszaka után az utóbbi nyolc évben már a Finkelstein-i recept szerint gyűlöletkampányokra és ellenségkép-keresésre építette fel új pártállamát.

A választási győzelmük mögött a bizonyított csalások mellett (ukrajnai szavazók) a migránsokkal való riogatás állt – annak ellenére, hogy Orbán rendszere nemcsak befogadott több ezer menekültet, de az államot is megkárosítva letelepedési engedélyt adott ki egy Hatvan méretű település teljes lakosságának megfelelő migránsnak, köztük igazoltan bűnöző és terrorista háttérrel rendelkezőknek is. Most, hogy migránsokat már nem láthat a magyar lakosság, gyűlöletkampányuk újabb céltáblája a hazai cigányság lehet.

 

A hazugságpropaganda minden eszközét gátlástalanul használó Fidesz részéről lassan megszokjuk, hogy vádaskodásaik mögött saját gyakorlatuk áll:

– az a Fidesz vádol szavazatvásárlással, akik az Orbán Viktor által két évtizede kijelölt felzárkóztatási recept (tanulás és munka) helyett a Farkas Flóriánnal adott milliárdokkal sem tudtak elszámolni

– az a Lázár János fordul most szembe a roma integrációval, akinek annak idején igen sikeres deszegregációs programját még Soros György támogatta 60 millióval

– az a korábbi városvezetés hazudozik most belvárosba telepítésről, akik februárban a Lázár János kampányaiban prominens szerepet játszó Romano Kraj helyi szervezője fiának utaltak ki árulkodó gyorsasággal egy  belvárosi lakást

 – emlékezetes az is, hogy a vásárhelyi cigányság népjóléti és lakásigényeit elsőfokon elbíráló lakosságszolgálati iroda Lázár János idején kinevezett vezetője személyesen mozgósította a Dobó-telep lakosságát április 8-án.

 A Fidesz nyolc év alatt bebizonyította, hogy számukra a cigányság csak megvásárolható szavazatokat és a többségi társadalom számára migránsok hiányában is alkalmas gyűlöletkampány céltáblát jelent. Ezzel szemben a február 25-i választással elindult új korszak az eredeti, máig megvalósítatlan Orbán-tanácsra épült:

– lakásrendelet módosításával pontrendszert vezettünk be, mely előnyben részesíti a felzárkózásukért tenni akaró és hajlandó roma családokat (munka és tanulás)

– segély helyett munkát elvet követjük

– az előítéletek lebontásán fáradozunk minden eszközzel, kiemelkedő siker volt az augusztus 18-i rendezvényünk, amelyre Lázár Jánost is meghívtuk. Több mint száz nem roma vásárhelyi kóstolta meg a cigányság hagyományos ételeit és evett, beszélgetett békés egyetértésben

 

Sajnálattal tapasztalom, hogy a Fidesz gátlástalansága nem ismer határokat, amikor a becsületes városvezetés ellehetetlenítéséről és besározásáról van szó – ehhez az állami szervek mellett jól kiépített agitációs és propagandagépezet is rendelkezésükre áll. A magam részéről továbbra is küzdeni fogok az előítéletek, a csalások és hazugságok, valamint a korrupció ellen, felvállalva azt is, hogy igazmondásomért lejárató hazugságkampány a válasz.

  

dr. Márki-Zay Péter

polgármester

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció néhány helyi hírportálon megjelent közleménye így szól:

 

„A látszatpolgármester nemrég 20 pontban foglalta össze eddigi tevékenységét. Mi, hódmezővásárhelyiek ennél rövidebben is megvonhatjuk a mérleget. Márki-Zay Péter betegsége alatt kirúgta a város címzetes főjegyzőjét, helyette felvett egy romaügyi referenst. Augusztus 20-án méltó ünnep megszervezése helyett fontosabb volt neki a magyarországi romák integrációjáról szóló beszélgetést rendezni. Valódi városfejlesztés helyett pedig a legfontosabb városvezetői törekvése, hogy cigány családokat költöztessen a megüresedő belvárosi ingatlanokba.

Márki-Zay céljai teljesen egyértelműek: a cigányság helyzetét kihasználva szavazótábort épít magának és az új pártjának. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szerint ezzel a számító hozzáállással lehet a legtöbbet ártani a cigányságnak. Valódi segítség, komolyan vehető felzárkóztatási programok helyett csak kihasznál egy nehéz helyzetben lévő társadalmi csoportot.

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Hódmezővásárhelyi Szervezete”

 

 

A sajtótájékoztató a polgármester úr Facebook oldalán megtekinthető:

https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/293503391448990

Megszakítás