Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sam Bobrick és Julie Stein nagysikerű Csókol anyád! komédiája a BFMK-ban

Meddig ér el egy anya keze, aki mindent “meg akar oldani” fiacskája életében? Egy különleges, nevetető-őrületbe kergető, megtartani-elszakadni vágyó anya-fia viszony jelenik meg a Csókol anyád! című vígjátékban a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán. Sam Bobrick és Julie Stein művét március 9-én, szombaton este 7 órától tekintheti meg a közönség Hódmezővásárhelyen, Znamenák István rendezésében, Vári Éva és Nagy Ervin szereplésével.

Adott egy anya, aki a maga keresetlen módján pillanatok alatt képes az őrületbe kergetni az ő kicsi fiát. “Kicsi fia” egyébként felnőtt, sőt, elvált ember – méghozzá a mama tevékeny közbenjárása miatt lett elvált. Mert hisz milyen csodálatos, ha a drága mama úgy oldja meg a feszültségeket menyével, hogy lefizeti, csak tűnjön el a színről. Sheldon Levine összeomlik, de annyi életösztön még maradt benne, hogy elmeneküljön az ország túlsó végébe, nehogy a drága mama megint “megoldjon valamit”. Téma lezárva, új lapot kell kezdeni. De ez persze túl egyszerű lenne, a mama ugyanis nem tágít. Először az Eltűnt Személyek Hivatala jelentkezik, aztán ő maga – nincs tehát más megoldás: Sheldonnak megint menekülnie kell. Bárhová, csak el a mamától.

A szerzőpáros/házaspár kiterjedt levelezés formájában bontja ki anya és fia komikusan egymásra utalt és egymástól elszakadni vágyó viszonyát: mindketten elképesztő utazásokra indulnak, megjelennek a tibeti szerzetesek, a túlvilággal kommunikáló Mester, a tévés talkshow világa és maga Elvis Presley is. Minden túlzó, felfokozott, és az amerikai tömegkultúra bizarr paródiája. És közben megismerünk két végletes, humoros és nagyon meghökkentő figurát, akikre mélységesen illik a mondás: ha nem létezne, ki kellene találni.

Az előadás az Orlai Produkciós Iroda és a Thália Színház együttműködésével jött létre.

Megszakítás