Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Segítik a tanyák megmaradását

Átfogó tanyafelméréssel vizsgálták a hódmezővásárhelyi külterületen élők helyzetét, lehetőségeit, életkilátásait. Kiderült többek között, hogy a 18 év alattiakra és a 60 év felettiekre kell a legjobban odafigyelnie a városnak.

– Felméréseink szerint a tanyavilágban az a mérhetetlenül nagy csökkenés és széthullás megállni látszik, mint korábban, főleg a második világháborút követően. Olyan célok fogalmazódtak meg, amelyek úgy gondolom, a külterületen, a tanyavilágban élőket és a mi közös munkánkat egyaránt megerősíti – állapította meg Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója a Hódmezővásárhely környékén végezett tanyafelméréssel kapcsolatban.

A tanyákban a 18 év alatti lakosokra és a 60 év felettiekre kell a legjobban odafigyelnie a városnak – derült ki. A jövőben 2-3 évente hasonló felméréseket készítenek majd, amely tovább segítheti a tanyavilág megmaradását, az ott élők életkörülményeinek javítását.

A tanyák zöme 1945 előtt készült, de azóta sokat bővítettek, javítottak. A város szándékai szerint a jövőben még több pályázati forrást költenek a tanyavilág közlekedési és infrastrukturális fejlesztésre, a közbiztonság megszervezésére.

Fotó: Illusztráció

Megszakítás