Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Segítség a viharkárosultaknak

Hódmezővásárhelyen várják azok jelentkezését, akiket közterületen, önkormányzati ingatlanok területén ért viharkár, őket a város biztosítója a következő hetekben kártalaníthatja. 

 

Hódmezővásárhelyen, közterületen a magánszemélyek értékeiben 2,5 millió, míg az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban 1,5 millió forintos viharkárra már beadták az igényt, további 900 ezer forintot pedig a helyreállításra, az elszáradt ágak lemetszésére fordított a város.

 

– A legnagyobb kár a Nyugdíjas Lakóparkban történt. Itt egy nyárfa zuhant az épületre. A Rákóczi utca 69. szám előtt egy korhadt törzsű fa a zöld területen, a forgalommal szemben parkoló gépjárműre esett, illetve az Oldalkosár utca 12. szám előtt két parkoló gépkocsira dőlt rá egy fa. A Kinizsi utca elején egy villanypózna is kidőlt – mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

Negyven helyszínre vonult a katasztrófavédelem, 30 helyen szakvállalkozó nyeste meg a sérült fákat, továbbá közfoglalkoztatottak tették rendbe a lezuhant faágaktól az utcákat. Azoknak a magánszemélyeknek, akiknek közterületen, vagy önkormányzati tulajdonú intézmény területén történt káruk, már megkezdődött a kártalanításuk.

 

– Akiket kár ért, jelezhetik a polgármesteri hivatal földszint 20-as irodájában, Blaskovics Kristóf ügyintézőnél. Eddig hat ember adta be a kárigényét az önkormányzatnak, ezeket az ügyeket kivizsgálták, a biztosító dönt a kártalanításról. Ez várhatóan 1-2 héten belül megtörténik – közölte Cseri Tamás.

 

Megszakítás