Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Siegfried Keppler adta át a díjakat a vásárhelyi diákoknak

Ajándékokkal érkezett Siegfried Keppler, Ulm városának
tanácsnoka és felesége Hódmezővásárhelyre. A két város évek óta jó kapcsolatot ápol, ebben két iskolának és a tanácsnoknak kiemelt szerepe van.

Évek óta tartó jó viszonyt ápol az ulmi Szent Hildegaard Gimnázium
és a vásárhelyi Németh László Gimnázum. Minden évben diákok látogatnak a másik város intézményébe,  legutóbb tíz
hódmezővásárhelyi tanuló látogathatott ki Ulmba, ahol
különböző programokon vehettek részt. A látogatást követően pályázatot hirdetett a német iskola, amelyre olyan pályamunkákat vártak, amelyekben a magyar diákok a látogatás során szerzett tapasztalataikat foglalják össze. A legjobb munkákat a mai napon Siegfried Keppler ajándékokkal jutalmazta.

Ulm városának tanácsnoka és a Szent Hildegaard
Gimnázium vezetőségének tagja az eseményen nagy örömmel köszöntötte a város képviselőit, a
Németh László Gimnázium igazgatóságát és a diákokat. A tanácsnok elmondta:
ez egy történelmi év, hiszen húsz évvel ezelőtt ért véget a kommunizmus és dőlt
le a berlini fal. Nagy örömöt jelentett számukra, hogy kelet felé is megnyílt a
kapcsolatteremtés lehetősége, így megismerkedhettek Hódmezővásárhellyel és a Németh
László Gimnáziummal.

– Nagyon fontos számunkra, hogy a diákok megismerhessék a másik ország kultúráját és a másik nép hétköznapjait egyaránt, s erre kiváló lehetőséget jelentenek a látogatások. Természetesen szeretnénk tudni, hogy mi volt az, ami a nálunk vendégeskedő vásárhelyi diákokat a leginkább megérintette, amit a legjobban élveztek, vagy ami a legérdekesebb volt számukra. A pályázat egyik célja tehát a visszacsatolás, hogy a beszámolók tanulságainak megfelelően a következő években még tartalmasabb és élvezetesebb programot tudjunk szervezni vendégeinknek – összegezte Siegfried Keppler.

A dolgozatok értékelése során figyelembe vették a nyelvhasználatot, a fogalmazást, valamint a téma egyedi megközelítését, feldolgozását is, a legjobb négy pályamunka alkotója pedig ajándékot kapott.

Az első díjat Tóth Enikő nyerte, ő azonban betegség miatt nem tudott eljönni a díjkiosztóra. A második helyen Árva Máté, a harmadikon Pap Andrea, míg a negyediken Gaizer Bence végzett.

Az ünnepségen részt vett dr. Kószó Péter alpolgármester, Tóthné Kecskeméti Katalin az oktatási bizottság elnöke, valamint Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő is, akik gratuláltak a diákok teljesítményéhez és megköszönték Ulm városának az évek óta tartó kitartó munkát, amelynek eredményeként a két város kapcsolata minden évben egyre szorosabbá válik.

Megszakítás