Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Siegfried Kepplertől, Ulm város tanácsosától vehették át a legjobb pályamunkákért járó díjakat a Né

Március elseje és nyolcadika között 29 diák látogatott el a Németh László Gimnáziumból Ulmba, hogy tanulmányi kirándulás során ismerkedjen a német kultúrával és a nyelvvel. Erről az élményről készítettek prezentációt képekkel és részletes leírással „Az ulmi tartózkodásom szavakban és képekben” címmel. Siegfried Keppler, Ulm város tanácsosa ma a gimnáziumba látogatott és értékes ajándékokat adott át a győzteseknek. Az egybegyűlteket Balázs József oktatási csoportvezető köszöntötte.

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola, valamint a németországi Ulmban működő St. Hildegard Katolikus Gimnázium munkakapcsolata közel egy évtizede biztosít tanulmányi kirándulási és aktív nyelvgyakorlási lehetőséget a vásárhelyi gimnázium diákjainak, oly módon, hogy cserediákként minden tavasszal egy hetet Ulmban tölthetnek.

Siegfried Keppler, Ulm város tanácsosa és felesége a Németh László Gimnáziumban díjakat adott át azoknak a tanulóknak, akik a legutóbbi tanulmányi kirándulás ihlette „Az ulmi tartózkodásom szavakban és képekben” című versenyre a legjobb pályamunkát készítették.

– Jobbnál jobb művek születtek, sok képpel egészítették ki a szöveget a gyerekek. Talán az volna a legfontosabb, hogy a személyes élményeit tudja átadni a diák a külvilág számára. Ha van is benne kisebb-nagyobb hiba, sohasem javítunk bele, hanem mindenki a saját maga által megírt pályázatot adja be – mondta Dobsa Alexander, történelem-német szakos tanár.

Prezentációjának szemléletességéért, informativitásáért, valamint a kiváló nyelvtani és szókincsbeli teljesítményéért Szabó Imola, tizedik osztályos diák kapta meg az első helyezést.

– Leírtam mindent, ami történt velem, nagyon jó élményeim voltak. Minket a szabadprogramon Stuttgartba vittek el, megnéztük a König strassét, ami egy nagyon szép utca. Ulm belvárosa is tetszett, a szép, régi házak, a történelmi belváros rész gyönyörű – mondta Szabó Imola.

Az Ulmba látogató 29 diák közül húszan nyújtottak be pályamunkát, ők valamennyien naptárt kaptak ajándékba, a további díjazottak pedig Miklós Daniella és Versegi Balázs lettek, Török Fanni és Majzik Máté pedig fotógalériájukkal értek el első, illetve második helyezést.

Megszakítás