Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sikeres házigazdának bizonyult Hódmezővásárhely

Sikeres házigazdának találták a 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokság résztvevői Hódmezővásárhelyt.

 

Több hónapos komoly előkészület, szervezés, építkezés előzte meg az 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokságot, Hódmezővásárhelyen. A munka eredményeként sikeres nemzetközi versenynek adott otthont a város.

 

– Hódmezővásárhely olyan helyszínt nyújtott az Európa-bajnokságon, amit még korábban soha, egyik város sem. 11 éve járok ifjúsági Európa-bajnokságokra és a mostani utcahosszal veri valamennyit. Ha visszaemlékszem a budapesti Eb-re, az volt hasonló színvonalú, de Vásárhelyen tényleg nem volt olyan kérés, amit ne tudtak volna teljesíteni, és e nélkül a magyar teljesítmény sem lett volna ilyen jó – emelte ki Petrov Iván, a magyar úszóválogatott utánpótlás szövetségi kapitánya.

 

A szakember szerint a sikeres Eb-rendezés hozományaként egyre több csapat választhatja majd felkészülése helyszínének a várost. A kontinensviadal lebonyolítását közel 150 önkéntes segítette.

 

– Kiválóan teljesítettek, a külföldi csapatok is kiemelték az önkéntesek áldozatos munkáját. Ezúton is tolmácsolom a magam, az önkormányzat és a csapatok nevében a köszönetet – hangsúlyozta Bán Sándor, az önkéntesek koordinátora.

 

Több vélemény szerint is meghaladta a londoni felnőtt Eb színvonalát a vásárhelyi korosztályos bajnokság. Az úszó Eb versenyigazgatója, Tóth Ákos szerint például nem csak az udvariasság miatt illeti dicséret a szervezőmunkát.

 

– A legőszintébben mondom, hogy nagyon magas színvonalú rendezés volt. Én az 1970-es évektől járom a világot. Nem csak ifjúsági Eb-n, vb-n, olimpián voltam külföldön és itthon, így van összehasonlítási alapom. Szerintem ez a vásárhelyi junior Eb a legjobbak között volt. Merem mondani, hogy ha nagyobb lelátó lenne, akkor itt világbajnokságot is lehetne rendezni – nyilatkozta Tóth Ákos, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke.

 

Az úszó Eb-n 750 versenyző vett részt, a Gyarmati Dezső Sportuszoda pedig a magyar úszóknak is szerencsét hozott,  összesen 12 érmet nyertek el.

Megszakítás