Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sikeresek a vásárhelyi vívóegyesület sportolói

Hódmezővásárhelyen az 1980-as években alakult meg az első vívó sportegyesület és azóta is folyamatosan jelen van a város sportéletében. Jelenleg harminc gyermek jár rendszeresen vívni, és sorozatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az országos megmérettetéseken. Legutóbb Veszprémből négy bajnoki aranyérmet hoztak haza.

2008 óta a mindennapos testnevelés órák részeként 3. osztálytól rendszeresen járnak vívni a gyerekek, közülük többen ekkor találkoznak először a sportággal. Jelenleg harminc gyermek jár rendszeresen a vásárhelyi Csomorkány Sportegyesület edzéseire, amelyek napi két óra sportolási lehetőséget biztosítanak. A kitartó munka legtöbbjüknél meghozta gyümölcsét, hiszen komoly eredményeket érnek el a versenyzők az országos megmérettetéseken.

– A hét minden napján járok edzésre, ami 5 órától 7 óráig tart. Zalaegerszegen és Újpesten harmadik lettem, Hódmezővásárhelyen a Vívó Gyermek Országos Bajnokságon a hatodik helyet sikerült megszereznem. A vidékbajnokságon második helyezést értem el, míg csapatban az elsők lettünk – mondta Makó András.

Hódmezővásárhelyen az 1980-as években alapították meg első vívóegyesületet és azóta is jelen van a város sportéletében. A szakedző szerint a legfontosabb a kitartás és célszerű minél fiatalabb korban elkezdeni, hiszen nagyon sokféle képességet fejleszt.

– Nagyon fejleszti a figyelmet, a memóriát, az emlékezőképességet, a gondolkodást. Ez a sportág nem tömegsport, mert bonyolult szabályrendszere van. Külső szemmel talán unalmasnak is tűnik, viszont a gyerekeket nagyon magával ragadja. Ennek oka, hogy szabadságérzetet biztosít számukra – tájékoztatott Magyary Ágnes, a Csomorkány SE szakedzője.

Legutóbb a vásárhelyi versenyzők Veszprémben az Utánpótlás Vívó Vidékbajnokságon vettek részt, ahol Pósa Szonja veretlenül győzedelmeskedett. A fiúk mezőnyében egyéniben Makó András a második, Héjja Alex a 7. helyen végzett.

Megszakítás