Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja a székkutasi szövetkezetnél

Több mint 800 rendbeli sikkasztás és 15 millió forintra elkövetett hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a székkutasi Új Élet Mezőgazdasági Szövetkezet egykori vezetőit – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a szövetkezet gazdálkodásával összefüggésben egy feljelentés alapján rendeltek el nyomozást, az ügy iratait most vádemelési javaslattal a hódmezővásárhelyi ügyészségnek továbbítják.

A sajtószóvivő kifejtette: a megalapozott gyanú szerint a szövetkezetnél egy kártalanítási eljárást követően az arra jogosult 821 ember nem kapta meg a neki járó pénzösszeget, annak ellenére, hogy a kártalanításként járó terület 100 millió forintért 2007 márciusában elkelt, és a pénzt a vevő a szövetkezetnek átutalta.

A szövetkezet a pénzt a gyanú szerint a működésére fordította, az érintett tagoknak a mai napig nem fizettek, és arra a szövetkezet vagyoni viszonyai miatt reális esély sincs – tette hozzá Szenti Szabolcs.

A rendőrség összesen 821 rendbeli sikkasztás megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy 60 éves székkutasi férfit.

Ezen túlmenően a nyomozás során a szövetkezet egykori vezetői közül négy embert hallgattak ki gyanúsítottként egy, az eljárás során felvetődött, 15 millió forintra elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az MTI úgy tudja, az ügyben székkutasi magánszemélyek megkeresésére a térség országgyűlési képviselőjeként Lázár János (Fidesz) tett feljelentést.

(MTI)

Megszakítás