Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Soshalmi borok melegítették a lelkeket

Nagy érdeklődés kíséri Hódmezővásárhelyben, a Tájházban tél óta zajló Lélekmelegítő borestek elnevezésű programsorozatot, ahol ezúttal a Sóshalmi borvidék mutatkozott be.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Lélekmelegítő borest, ahol ezúttal a sóshalmi borokat ismerhették és ízlelhették meg az érdeklődők.

– Rendezvényeinkre olyan borászokat hívtunk meg, akik eddig még nem jelentek meg a helyi borfesztiválon és így a közönség új irányba is tágíthatta ismereteit. Azért tartjuk fontosnak, hogy a Sóshalmi Borászat is bemutatkozzon, mert így, hogy beszél róla a borász, az érdeklődők még jobban elmélyíthetik szeretetüket ez iránt a bor iránt – mondta Terendi Viktória néprajzkutató.

A Sóshalmi Pincészetből többek között rosé, olaszrizling és kövidinka került elő.

– Ezek a borok lényegesen testesebbek, mint a kunsági vagy a csongrádi borvidék borai. Amellett, hogy testesebbek, illatban, ízben zamatosabbak, gazdagabbak – tudtuk meg Takács Ferenctől, a Vásárhelyi Róna Kft borászától.

A nagy érdeklődésre való tekintettel elképzelhető, hogy a negyedik alkalommal megrendezett Lélekmelegítő borest még nem az utolsó állomása volt a népszerű vásárhelyi programsorozatnak.

Megszakítás