Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Speciális futópálya épül a Népkertben

Már a speciális, ízületet védő gumiszőnyeg öntési munkálatai zajlanak a Népkertben kialakításra kerülő futópályánál. A tervezett 530 méter további 37 méterrel egészül ki. A lakóknak ugyanis az volt a kívánságuk, hogy mindkét végén legyen fordulója a pályának.

A belváros szívében hamarosan elkészül a kor egyik legmodernebb futópályája. A mozogni vágyóknak nem kell a betonon rázkódniuk vagy akár a stadionig menni, ha futni akarnak, mert a Népkertben a legoptimálisabb körülmények között sportolhatnak. A nyomvonal kijelölését hetekkel korábban elvégezték, majd a stabil alapot zúzott kövekből rakták ki, melyre ez az ízületvédő gumiszőnyeg kerül.

– Ez is kétrétegű, a vastagabb réteg felhordása már a múlt héten megkezdődött, viszont most a végső kinézetét is elnyeri a pálya azáltal, hogy a bordó színű borítás felkerül rá – mondta Nagy Attila, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda munkatársa.

Az előzetes tervek szerint a strand parkolójának vonalától a bevásárló központ melletti útszakaszon keresztül egészen a Libás lány szoborig egy 530 méter hosszú és három méter széles futópályát alakítottak volna ki. A terv azonban megváltozott: a pálya szélessége megmaradt, de a hosszúsága módosult, ugyanis több olyan lakossági igény érkezett az önkormányzathoz, hogy ne csak a Libás lánynál legyen forduló, hanem a másik oldalon is.

– Ehhez próbáltunk alkalmazkodni és a helyi viszonyokat felmérni, mert ezen a szakaszon aknafedők, út és parkoló is van. De sikerült egy olyan ívet kialakítani, ami szerintem megkönnyíti, és még kellemesebbé teszi az itteni futást. Ezzel a kiegészítéssel 37 méterrel lett hosszabb a pálya, amely 100 négyzetméteres területnövekedést jelent – tette hozzá Nagy Attila.

A pályának szombatra kell elkészülnie, de a meteorológiai előrejelzés szerint a hét második felétől csapadék várható, ami nem tesz jót a száradó gumi felületnek, ezért késleltetheti a futópálya használatba vételét.

Megszakítás