Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sport határok nélkül

Megkezdődött a II. Hódmezővásárhely-kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgó torna. A hét végén a városi stadion műfüves pályáján négy ország, tizenhat csapata méri össze a tudását. A rangos erőpróba – amelyet a tíz és tizenegy éves korosztály részére rendeznek – a testvérvárosi kapcsolatok jegyében is zajlik. A futball meccsekkel párhuzamosan regionális úszóverseny zajlik a Gyarmati Dezső Sportuszodában, ezen holland sportolók is rajthoz álltak.

A foci torna ünnepélyes megnyitója során a résztvevő együtteseket egyenként szólították be a pályára. Vásárhely testvérvárosai közül a holland Haarlemmermeer, a francia Vallauris, a román Arad, valamint Baja is képviselteti magát az erőpróbán, míg a további csapatok Békés és Csongrád megyéből érkeztek. A négy ország himnuszát követően, elsőként Vinnai István, a Hódmezővásárhelyi FC elnöke köszöntötte a résztvevőket. Majd Almási István alpolgármester beszédében elmondta: nagyon fontos, hogy a különböző országokból, városokból származó gyerekek már ilyen fiatalon megismerkednek egymással, kapcsolatok és barátságok szövődnek. Ezzel az ifjú futballisták hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben is a mostanihoz hasonló, kiváló kapcsolat legyen a testvérvárosok között.
A megnyitót követően megkezdődtek a selejtező mérkőzések, amelyek négy csoportban, a késő délutáni órákig tartanak. A torna vasárnap folytatódik, mégpedig a helyosztó találkozókkal és az éremcsatákkal.
A stadionban zajló futball meccsekkel párhuzamosan a Gyarmati Dezső Sportuszoda is benépesült. Itt regionális úszóversenyt rendeztek, amelyen holland úszók is próbára tették a tudásukat. Dennis Jonker, a Club ZPCH edzőjétől megtudtuk: fontosnak tartják, hogy ilyen jó kapcsolat alakult ki a két település úszó egyesületei között. A szakember beszámolt arról, hogy Vásárhelyre nyolc versenyzővel érkeztek, több tanítványa az egyéni rekordját is megdöntötte. A külföldi vendégek mindennel nagyon elégedettek, s a verseny futamai után a városi nevezetességeivel is megismerkednek.

Megszakítás