Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sportbemutatóval búcsúztak a tanévtől

A nyári olimpiai játékok évében minden alkalommal sportbemutatóval tiszteleg az ötkarikás játékok előtt a Szent István Általános Iskola. Idén mintegy négyszáz gyermek mutatta be a testnevelés órák teljes repertoárját a Hódtói Sportcsarnokban.

A hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola pedagógusai és a közel négyszáz fős diáksereg már hónapok óta készült a hétvégi eseményre, amellyel a nyári olimpiai játékokra hívják fel a figyelmet. A gyerekek a mindennapos testnevelés órák mellett délutánonként is gyakran próbáltak, ugyanis az év során tanult tornaórák anyaga mellett változatos és színes koreográfia ötvözte az elemeket.

– Labdás- és tornagyakorlatokat adnak elő a gyerekek, aerobicoznak, küzdősport elemeket mutatnak be. Gyakorlatilag a tanórák teljes repertoárját bemutatják – mondta Ménesi Sándor, a Szent István Általános Iskola igazgatója.

A gyerekek felkészítéséből valamennyi pedagógus kivette részét, köztük Szabó Tamás úszó, a debreceni úszó Európa-bajnokság résztvevője.

Az intézmény a hétvégi sporteseménnyel befejezte az idei tanév programsorozatát, már csak a pénteken 17 órakor kezdődő végzős diákok elbúcsúztatását, valamint a tanévzáró ünnepséget rendezik meg.

Megszakítás