Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Sporttáborok várják a diákokat négy héten keresztül

A városban különböző témák köré csoportosulnak a nyári táborok. A mozgást kedvelő fiatalok négy héten át tölthetik hasznosan a szünidőt a Balogh Imre Alapítvány és a Bethlen Gábor Református Gimnázium szervezésében rendezett sporttáborban.

Strandolási lehetőséggel egybekötött sporttábor vette kezdetét Hódmezővásárhelyen. A négyszer egy hetes táborban a fiatalok többféle sportággal ismerkedhetnek meg, illetve fejleszthetik képességeiket. A helyszínt a Bethlen Gábor Református Gimnázium és a vásárhelyi strand biztosítja.

– A gimnáziumban kosárlabdával tudunk foglalkoztatni, illetve kiskapus focival, floorballal, ami nagy népszerűségnek örvend. Lehet asztaliteniszezni, tollaslabdázni és ezen kívül még akár – aki úgy gondolja – a sportpályán is kerékpározhat. Tehát elég sokrétű foglalkozási lehetőség van – nyilatkozta Balogh Imre, a tábor vezetője.

A táborozók a nyári melegben a standra is kilátogatnak, ahol a fürdőzés mellett rengeteg sportolási lehetőség várja őket.

– Itt lehet ugrálni, focizni, röplabdázni és dobálgatni – mesélte Korcsi Kristóf Máté.

A gyerekek szabadon dönthetik el, mely sportokkal szeretnének megismerkedni, vagy tovább bővíteni eddigi tudásukat. A tábor 10.000 forintba kerül egy hétre, amely minden költséget tartalmaz. A szervezők heti 25-30 fiatallal foglalkoznak.

Megszakítás