Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

St. Martin adott koncertet a Református Ótemplomban

Advent második vasárnapján a Vásárhelyről elszármazott Szt. Martin adott nagysikerű koncertet a református ótemplomban. Az előadóművész Lelkek érintése című műsorában élete első karácsonyi hangulatú dalát is előadta. Partnerének a szegedi Tabatabai Nejad Flórát választotta, aki az egyik tehetségkutató versenyben tűnt fel.

Kígyózó sorban vártak bebocsátást az érdeklődők tegnap délután a református ótemplomnál, ahol Szt. Martin adott ünnepi koncertet. A népszerű előadóművész a szaxofon és a pánsíp nagy mestere, és mivel hangszerei nem az egyházi repertoár alapelemei, ezért templomban csak ritkán tart koncerteket. A különleges alkalmat most advent második vasárnapja szolgáltatta.

– Örömmel jelenthetem, hogy Vásárhelyen teltház van, de hát általában az aggteleki koncerteken és az országos viszonylatban is teltházzal szoktunk koncerteket rendezni. Ez azért mégis kitüntetés számomra, hiszen ez Vásárhely, és én innen származom – mondta Sz. Martin.

A Lelkek érintése című műsorban az előadóművész számos korábbi szerzeménye mellett egy vadonatúj is helyet kapott. Ez a dal azért számít kiemelkedőnek az életműben, mert ez az első karácsonyi hangulatú, és Szt. Martin kifejezetten a fiának írta.

– Az én karácsonyi emlékem most olyan lesz, hogy visszatekintünk a gyermekkoromba és bemutatom neki az én karácsonyi történetemet, de nem vele éneklem, ő már 28 éves, ezért egy kicsi lány, Tabatabai Nejad Flóra vállalta a felkérésemet. Vele fogom elénekelni a dalt és ezennel a közönségnek és a fiamnak is – tette hozzá Szt. Martin.

St. Martin legújabb albumán található a karácsonyi emlékekről szóló dal, amelyet a közönség december 28-án a lemezbemutatón is meghallgathat a Budapesti Kongresszusi Központban. Az előadóművész elmondta: bár ez az időszak fellépésekkel van tele, de a jubileumi koncert olyan fontos számára, hogy az előkészületei már javában tartanak. 

Megszakítás