Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szabadidő park és rekortán pálya készül

Sportcélú és szabadidőparkos hasznosítású lesz Hódmezővásárhelyen a Somogyi Béla-Hódtó-Népkert-és Ady Endre utca által határolt terület. A mára balesetveszélyessé vált teniszpálya a napokban elbontásra került, jelenleg a terület füvesítése zajlik. A Népkertnek az eddigiek mellett új funkciója is lesz, ugyanis hamarosan megkezdődnek a rekortán futópálya építésének munkálatai.

Befejeződtek a belváros melegvíz ellátását segítő termálkör megépítésének munkálatai. Ezt követően az Erzsébet liget, ismertebb nevén a népkerti játszótér mögötti rész arculata is megújul, ugyanis a sétány rendbehozatala teljes körűen megtörténik az idei évben.

– Nagyon sokan használják a Somogyi Béla és az Ady Endre utcát illetve a belvárost összekötő szakaszon a sétányt. Akár gyalogosan, akár kerékpárral. Meg fog újulni ez a terület, talán még szebb lesz, mint előtte – mondta Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő.

A hódtói csatorna lefedését követően megtörtént a terület füvesítése, ezen kívül elbontásra került a mára leromlott állapota miatt sportolásra alkalmatlan teniszpálya. Ez a terület is füvesítésre vár, a parkot átszelő járda pedig új aszfaltréteget kap.

– Ezeknek a beruházásoknak az elkészülte után, még egy plusz funkciója lesz ennek a területnek. Egy olyan rekortán futópálya épül, amely a 21. század minden elvárásának megfelel. A láb számára is egészséges talajon lehet majd futni. Hódmezővásárhelyen sehol nincs ilyen futópálya, amely a hódtói résztől, illetve az Interspartól egészen az Ady Endre utcáig kerül kialakításra. A szakemberek jelenleg vizsgálják, hogy ez a rekortán pálya bekanyarodhasson egészen a „Libás lány”szoborig és a játszóteret megkerülve egy hurkot írna le – tájékoztatott a képviselő.

Év végére az iménti fejlesztéseknek köszönhetően teljesen megújulhat a Népkert, amelyben megmaradnak a zöldterületek, a játszótér és a közkedvelt szánkózó domb is. A beruházás a közeljövőben sportcélú és szabadidőparkos funkciót kap. A további fejlesztések érdekében az önkormányzat folyamatosan figyeli a pályázati lehetőségeket.

Megszakítás