Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Székesfehérváron és Kecskeméten is remekeltek a vásárhelyi úszók

A közelmúltban két versenyen is részt vettek a Hód Úszó SE versenyzői. A felnőttek a székesfehérvári Vidék Bajokságon, míg a 9-10 éves korosztály tagjai Kecskeméten mérték össze tudásukat. Ezekkel a versenyekkel a legtöbb korcsoport számára véget ért a szezon.

A Hód Úszó SE felnőtt versenyzői a hétvégén Székesfehérváron szálltak versenybe a 61. Országos Vidék Bajnokságon. A viadalon 3 helyi úszó vett részt, akik remek eredménnyel végeztek.

– 3 fővel képviselte magát az egyesület, és egész szép eredményeket értek el. Kendi Péter két hatodik illetve egy nyolcadik helyet, Korsós Kristóf egy kilencedik és egy tizedik helyet, Szabó Tamás pedig egy második és egy hatodik helyet szerzett –mondta Tóth Tibor edző.

Szabó Tamás számára az idei szezon a székesfehérvári versennyel véget ért, így már a jövő évi megmérettetésekkel foglalkozhat.

– Mindenképpen javítani szeretnék a legjobb időeredményeimen, és akkor meglátjuk, hogy az mire lesz elegendő – mondta Szabó Tamás.

A felnőttek mellett a 9-10 éves korosztály is versenyzett a hétvégén. Első alkalommal került megrendezésre a Delfin Úszó Bajnokság Kecskeméten, a viadalon 444 úszó és 58 egyesület vett részt. A vásárhelyi csapat itt is nagyszerűen helyt állt.

– Egyesületünk fiú csapata nagyon szép eredményt ért el a 4×50 méteres gyorsváltóval, hiszen az Országos Bajnokság 5. helyén végeztek. A lányok mezőnyében Zaka Maja a 100 méteres mellúszásban, a népes mezőnyben a 9. helyen végzett. Megemlíteném még Tóth Csabának az eredményét, aki 100 méteres pillangóúszásban 11. helyen ért célba – mondta Csókay Miklós edző.

Az úszók számára a szezon a végéhez közeledik: az utolsó verseny az egy hónap múlva Vásárhelyen megrendezésre kerülő Országos Serdülő Bajnokság lesz, amelyen helyi fiatalok is részt vesznek.

Megszakítás