Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Székkutas 500 ezer forinttal támogatja a Mezővári ovi építését

500 ezer forinttal támogatja Székkutas a hódmezővásárhelyi önkormányzat kezdeményezését, hogy a kárpátaljai, többségében magyarok lakta Mezőváriban új óvoda épülhessen.

– A település a költségvetéséhez mérten szerény, de annál nagyobb szeretettel adott 500 ezer forint támogatást a Mezővári új óvoda építésére – fogalmazott Szél István, Székkutas polgármestere. Hozzátette: emellett a képviselők személyesen is adakoznak majd.

– Bízom benne, hogy ez az 500 ezer forint, amit Székkutas fölajánlott, nagyon jó helyre kerül, ugyanis Mezőváriban már a régi óvodával szemben kijelölték a telket, és ha minden jól megy, akkor jövőre elkezdődhet az építkezés – mondta Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere.

Hódmezővásárhelyen eddig több mint fél ezren magánszemélyek, cégek és gazdasági társaságok ajánlották fel segítségüket, hogy a kárpátaljai, többségében magyarok lakta Mezőváriban új óvoda épülhessen. Több mint 40 millió forint gyűlt össze, de építőanyagokkal és egyéb felajánlásokkal – festés, burkolás – már több mint 50 millió.

 

Megszakítás