Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szelektív hulladékszállítás reggel 6 órától

A megszokottól eltérően, reggel hat órától végzi a szelektív hulladékszállítást az ASA Köztisztasági Kft. 2012. június 25. és 29. között. A szelektíven gyűjtött szemét elszállítására a kommunális hulladék elvitelét megelőzően kerül sor, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a szelektív hulladékukat legkésőbb reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanjaik elé, a hulladékgyűjtő edényzettel együtt.

A termékdíjról szóló új jogszabály értelmében ettől az évtől változott a multinacionális cégekre vonatkozó támogatási rendszer, ezért érdekükben áll a szelektíven gyűjtött hulladékok egy részét, például a pet palackokat visszagyűjteni. A multi cégek a begyűjtött palackokért fizetnek a lakosságnak, így vannak olyan polgárok, akik rendszeres jövedelemhez jutottak úgy, hogy a mások által összegyűjtött palackokat kiválogatták a szelektív hulladékgyűjtőből, és visszavitték a bevásárló központokba. Ez év elejétől az ASA a műanyag pet palackokra vonatkozóan jelentős mennyiségcsökkenést tapasztalt a begyűjtéseknél. Így a korábbi járatrendet, amely minden hónap utolsó hetén hétfőtől péntekig, kora délelőttől kora délutánig zajlott, és a kommunális hulladék elvitelét követte, kísérleti jelleggel reggel hat órára módosítja, június 25-től 29-ig.

A szemétszállítás járatrendjének módosításától a pet palackok magasabb begyűjtési arányát várja a cég.

Az ASA munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy a szelektív hulladékot legkésőbb reggel hat óráig helyezzék ki ingatlanjaik elé.

Megszakítás