Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szeptember 1-jétől Hódmezővásárhely víziközmű-szolgáltatója az Alföldvíz Zrt.

Szeptember 1-jétől a dél-alföldi régió legnagyobb és legerősebb víziközmű-szolgáltatója az Alföldvíz Zrt. biztosítja Hódmezővásárhelyen is az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatást. Mindez a hódmezővásárhelyi otthonokban semmilyen változást nem eredményez, a vásárhelyiek továbbra is magas színvonalú és alacsony árú szolgáltatásra számíthatnak.

A Kormány a víz- és szennyvízdíjak csökkentése érdekében a jelenleg több mint 400 magyarországi vízmű-cég számának csökkentéséről, a társaságok összevonásáról hozott döntést, így hatékonyabb, és optimális méretű szolgáltatók jöhetnek létre. Ennek megvalósulása érdekében valamennyi vízmű-társaságnak a szolgáltatás további ellátása érdekében hatósági engedély iránti kérelmet kellett benyújtania. A hatóság az engedélyezési eljárás során megvizsgálta, hogy az adott társaság megfelel-e az új törvényi előírásoknak, illetve amennyiben nem, úgy mikor tudja teljesíteni a jogszabályban meghatározott feltételeket.

A Zsigmondy Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. beadta a kérelmét az engedély megszerzésére, amit azonban a hatóság nem támogatott. Miután a képviselőtestület értesült arról, hogy a Zsigmondy Béla Zrt. nem kapta meg víziközmű-szolgáltatáshoz szükséges hatósági engedélyt, döntött arról, hogy Hódmezővásárhely csatlakozik a dél-alföldi régió legnagyobb és legerősebb szolgáltatójához, az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt-hez, amelyben városunk is rendelkezik részvénnyel. Mindez a hódmezővásárhelyi otthonokban semmilyen változást nem eredményez, az ivóvíz és szennyvízszolgáltatás zavartalan marad a jövőben is.

Az Alföldvíz Zrt. a jövőben működteti a város víziközmű vagyonát, és foglalkoztatja a Zsigmody Béla Víziközműveket Üzemeltető Zrt. munkatársait. A víziközmű vagyon tehát továbbra is a város tulajdonában marad, a változás pedig nem jár egyetlen alkalmazott elbocsátásával sem. A cég a napokban valamennyi vásárhelyi háztartásban elvégzi a mérőórák leolvasását, és részletes tájékoztatást ad a lakosságnak. Az Alföldvíz Zrt. több ügyfélszolgálaton is várja az érdeklődőket: telefonon a 06/40 922 334-es ügyfélszolgálati, valamint a 06/80 922 333 műszaki hibabejelentő számon, személyesen a Szántó Kovács János utca 64. szám alatt, valamint – a korábbiaknak megfelelően – a Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélszolgálatán.

Megszakítás