Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szeptembertől só kabin és infraszauna nyílik a vásárhelyi fürdőben

Hamarosan új beruházások indulnak a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda és Török Sándor Strandfürdőben. Szeptembertől só kabinnal, október végétől pedig infraszaunával várják a vendégeket. Még ebben az évben felépülhet a fedett gyógyvizes ülő medence és a gyermek élmény medence is.

Bár még tart a nyári szezon, a vásárhelyi strand rekreációs részlegében már az őszi- téli hónapokra készülnek. Szeptember első hetében kezdik meg egy korábbi masszázsfülke átalakításával a só szoba kialakítását, amelyet a jövő hónap végétől vehetnek birtokba a látogatók.

– A rekreációs részlegben most van kialakítása alatt egy só szoba, szeretnénk ezzel az asztmás, vagy egyéb légúti megbetegedésekben szenvedő, vagy allergiás betegeknek kedveskedni. Ebben a helyiségben, ami mellettünk van, fogjuk kialakítani. A só már megérkezett hozzá és szeptember első felében fogjuk beépíteni. Egy só fal előtt lehet majd ülni, só homokban, kellemes, relaxációs zene, fényjáték kíséretében – mondta dr. Antalóczy Péter, a Hód-Fürdő Szolgáltató és Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója. 

A négyszázötvenezer forintos beruházásból megvalósuló só szobában egyszerre három gyógyulni vágyó felnőtt, vagy négy-öt kisgyerek tartózkodhat majd.

Október második felében 350 ezer forint értékben három személyes infraszauna is érkezik a strandra – ezzel is bővül a rekreáció kínálata.

Az idei év jelentős beruházása volt az Ady Endre utcára merőleges kabinsor tetejének felújítása. A saját forrásból és a kabintulajdonosok hozzájárulásából megvalósuló, mintegy egymillió forint összköltségvetésű modernizálás során hőszigetelést és trapézfedést kapott az épület teteje. Emellett üzembiztonságot növelő befektetés is történt, csaknem három és félmillió forint értékben.

– A külső nagy medence forgató köréhez tartozó csőrendszert áthelyezzük az uszoda pincéjébe, így a rengeteg csőtörés, ami a vendégeket bosszantotta, meg fog szűnni – tette hozzá dr. Antalóczy Péter.

Ezzel nem zárul le a strandot érintő fejlesztések sora. December 31-éig elkészül a rekreációs részleg folytatásaként, a fedett gyógyvizes ülő medence és a mellé épített gyermek élmény medence is.

Megszakítás