Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Színes programmal indul az évad a hódmezővásárhelyi Bessenyei központban

Változatos, műfajilag sokszínű programmal indul az évad az uniós támogatással felújított hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban; az elkövetkező hónapok koncertjeire, színházi előadásaira, gyermekeknek szóló rendezvényeire négyféle bérletet kínál az intézmény.

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester a műsort bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hódmezővásárhelyi születésű színészóriás nevét viselő központ 1,2 milliárd forintból újult meg. Így a város újra otthont adhat nívós komoly- és könnyűzenei koncerteknek, színházi előadásoknak. Az intézmény emellett a kultúra és az oktatás más ágainak is helyszínéül szolgál, hiszen a központ újonnan épült szárnyában táncstúdió, zeneiskola és számítógépes kabinet működik.

Hódmezővásárhelyen az elmúlt tíz-tizenöt évben nem szerveztek rendszeresen színházi előadásokat, ezért jelentős feladat lesz a közönség visszacsábítása és az új nézők megnyerése – fogalmazott a polgármester.

Gajdán Bálint, a kulturális intézmény vezetője elmondta, hogy műfajilag sokszínű program várja a közönséget az elkövetkező hónapokban. Az egyszemélyes produkciókat összegyűjtő Egyedül bérlet keretében, az Örkény-centenáriumhoz kapcsolódva a központ vendége lesz Mácsai Pál Azt meséld el, Pista című estjével, koncertet ad Érdi Tamás zongoraművész, valamint a színházról, életéről, saját magáról mesél Jordán Tamás.

A komolyzenei bérletben a vásárhelyi származású zongoraművészt, Hegedűs Endrét, a Budapesti Vonósok Kamarazenekart és az Óbudai Danubia Zenekart hallhatja a közönség. A Bessenyei-bérlet keretében Udvaros Dorottya vendégszerepel önálló estjével Hódmezővásárhelyen, bemutatják Anna Gavalda Szerettem őt című darabját, érkezik a szombathelyi Weöres Sándor Színház Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékával, a Miskolci Nemzeti Színház pedig Eisemann Mihály és Szilágyi László zenés bohózatával, az Én és a kisöcsémmel.

A kínálatból a legkisebbeknek szóló gyermekbérlet sem maradhatott ki: Méhes Csaba pantomimművész és a Brass In The Five fúvós kvintett Irány Rió! című közös műsorával, Halász Judit-koncerttel és az Óbudai Danubia Zenekar fellépésével várják a kisebbeket.

(MTI)

Megszakítás