Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Színes programokkal várja a nézőket a hódmezővásárhelyi BFMK

Vendégjátékok, zenés előadások várják a nézőket a megújult hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban (BFMK), ahol ebben a félévben két bérletet is elindítottak – mondta el Gajdán Bálint, a központ intézményvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gajdán Bálint kifejtette: az egyik bérlet a korábban indult Bessenyei-bérlet folytatása, a másik pedig négy különböző műfajú előadást – koncertet, táncot, kamaradarabot és filmzenés produkciót – foglal magába.

Csütörtökön Huszka Jenő népszerű operettjével indul a hódmezővásárhelyi színházi szezon: a Lili bárónővel a Budapesti Operettszínház vendégszerepel az alföldi város megújult kulturális központjában, a darabban mások mellett Dolhai Attilát és Lehoczky Zsuzsát láthatja a közönség.

Márciusban a Thália Színház vendégjátékában Sam Bobrick és Julie Stein Csókol anyád! című komédiáját láthatja a közönség, Vári Éva és Nagy Ervin főszereplésével.

Áprilisban A kappan, a csirke és a marabu…, avagy polgári idill a XX. század második feléből című komédia kerül színpadra. A múlt század első évtizedeinek legjobban sikerült kabarétréfáit idézi meg Fodor Annamária, Hirtling István és Józsa Imre. Végül a Radnóti Színház Tennessee Williams Vágyvillamos című drámáját mutatja be májusban a BFMK-ban, az előadás főszerepeit Csányi Sándor és Kovács Adél játssza.

A 4elem bérlet keretében elsőként László Boldizsár és zenészbarátai előadásában „dzsesszes, szvinges” átdolgozásban Verdi-operarészleteket hallhatnak az érdeklődők február 23-án. Márciusban Sándor Pál hívja egy kis filmzenei kalandozásra a hallgatóságot: a Pereg a film című előadás a mozi klasszikusai előtt tiszteleg Hegyi Barbara és Kolovratnik Krisztián közreműködésével.

A Magyar Állami Népi Együttes Álomidő című táncjátékával lép fel áprilisban a Bessenyeiben, végül a bérletes előadások sorát Örkény István Tóték című darabja zárja az Aradi Kamaraszínház előadásában.

Februárban emellett számos programot kínálnak az érdeklődőknek hétvégenként. Lesznek gazdanapok, folklór gála, Valentin-napi musical-est, a hónap végén pedig Camoletti Négy férfi gatyában című zenés vígjátékát láthatja a közönség.

Megszakítás