Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vállalkozók adakozásából újul meg a szökőkút

A mai napon kezdődött meg a Hősök terén a kőfal alatti régi szökőkút felújítása.

 

A Vásárhelyi Gazdaságfejlesztési Egyesület jóvoltából kerülhet sor erre, hiszen vásárhelyi vállalkozók több millió forintos felajánlásaiból valósul meg a projekt – ezzel ismét példát mutatva arra, hogy közösségi összefogással mekkora eredményeket lehet elérni. 

 

Az önkormányzat, Vásárhely lakossága nevében Márki-Zay Péter polgármester mondott köszönetet a jelenlévő két vállalkozónak a projekt megszervezéséért, és az adakozásért.

Az egyesület nevében Kendi Imre valamint Sebők-Papp Imre beszélt a terv részleteiről.

 A szökőkút medencéje mellé egy vízműaknát helyeztek le, melynek segítségével forgatni, szűrni tudják a vizet, így csak az elpárolgó, illetve szennyezett vizet kell majd újjal pótolni, ami a kút működését különösen víztakarékossá teszi.

A kút aljára vékony betonréteg kerül, új elemként pedig vízsugarak fognak kiemelkedni belőle, melyek alá led-fények kerülnek elhelyezésre.

A későbbiekben nemcsak a kút, hanem a környékének a megújítása, új padok kihelyezése, a park megszépítése is a tervbe van véve, hogy ismét élettel teljen meg, vonzóvá váljon a városnak ez a különösen frekventált része.

Megszakítás