Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szőlőtaposás Sóshalmon

Szüreti mulatságot tartanak szeptember 23-án, szombaton 10 órától a Sóshalmi Olvasókörben. A hagyományőrző családi napon lesz szőlőtaposás, íjászat és még további számos program várja az érdeklődőket.

 

Egy évtizedes múltra tekint vissza a Sóshalmi és Székkutasi Olvasókör életében a szüreti mulatság, így a jubileumi ünnepség alkalmával most először rendezik meg közösen a Sóshalmi Olvasókörben az őszi programot. Szeptember 23-án, azaz most szombaton 10 órától 16 óráig számos hagyományőrző programmal várják a kikapcsolódni vágyó családokat.

 

– Lantos Ferenc főiskolai docens a szőlőfajtákról és a szőlőművelés kultúrájáról számol majd be. A Kankalin Néptáncegyüttes is fellép, majd egy kis népi bemutatót rendezünk, szőlőtaposással – mondta Kovácsné Rostás Erzsébet, a Székkutasi Olvasókör elnöke.

 

Az első 200 beérkező bringázó lepényt is kap, de mindenki kóstolhat frissen szedett almát és szőlőt, valamint mustot, bort és almalevet.

 

– Helyi- és népi termékekből vásár lesz. A gyermekeket íjászkodással és kézműves foglalkozással várjuk, de lovas kocsikázhatnak is a Sóshalmi Olvasókör környékén a szőlészetben – sorolta a Székkutasi Olvasókör elnöke.

 

A mulatság este bállal folytatódik a székkutasi Murgács Kálmán Művelődési Házban, ahol a jó hangulatról a ruzsai LagziSokk gondoskodik majd.

Megszakítás