Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szombaton kezdődik a báli szezon

Szombaton nyitja a báli szezont a Bethlen Gábor Református Gimnázium a Hódtói Sportcsarnokban, ahol a nyitótáncot 64 pár mutatja majd be. A tökéletes tánclépések mellett az idei bálszezonban nagyon fontos azt is figyelni, milyen frizura a divat.

A Bethlen bállal indul az idei báli szezon. Január 11-én, 19 órai kezdettel rendezik meg a Hódtói sportcsarnokban, amelyen 64 pár táncol. A nyitótáncosok többek között már a Kék Duna Keringőt és a Csárdást gyakorolják tánctanáraik, Baranyi Anett és Tóth Krisztina vezetésével. Január 18-án, a Németh László Gimnázium végzősei fognak táncolni a Fekete Sasban, majd egy héttel később a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola tartja ugyanott diákbálját január 25-én. Február elsején a Corvin Mátyás Tagintézmény bálozik majd a Fekete Sasban, 22-én pedig Eötvös József Székhelyintézmény. A Kalmár Zsigmond Tagintézmény február 28-án, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban rendezi meg iskolaestjét.

A bálozó diákok a tökéletes megjelenés megalkotásáért gyakran fordulnak szakemberhez, aki arra is időt szán, hogy megismerje a fiatalokat, tanulmányozza a báli ruhát és az arcformához illő frizurát ajánljon. A fodrászmestertől azt is megtudhattuk, hogy nem divat a lokni és a csillám, divatos viszont, a sodrás, a fonás, az egyszerű kontyban viselt hajékszerek és az élővirág díszek.

– Az idén mindenféleképpen a trend a fonás, a szövés, a sodrás, a csomózás. Nem divat a spirál vassal, csavaróval besütött haj, ami nagyon elegáns volt évekkel ezelőtt, de mára kiment a divatból. Sok bejelentkező van a báli szezonra, ők kivétel nélkül szövést, fonást, sodrást kérnek. Nagy a repertoár, sokféleképpen el lehet ezeket a frizurákat készíteni.

Én már 30 éve vagyok fodrász, de ezt a szövés-fonást mi még soha nem csináltuk, ez is a természetből jön, kosarakat fontak-szőttek, a színesbőrűeknél fejlett a hajfonási technika, de nagyon sokat tanulunk az orosz fodrászoktól is – mondta Meszlényi Tamásné fodrászmester, gyakorlati szakoktató. 

Aki nem kapott kedvet a frizurák királynője, a konty viseléséhez, hosszú haját csomózással és strassz kövekkel is díszesebbé teheti egy jó vágással előkészített hajon. De póthajjal és egyéb praktikákkal akár rövid hajból is dús kontyot tudnak varázsolni a fodrászok.

Megszakítás