Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szombaton Újvárosi Nap és Kishomoki Kavalkád várja a látogatókat családi programokkal, koncertekkel

Két városrészi nap is várja a szórakozni vágyókat ezen a hétvégén, szombaton. Új-Kishomokon hatodik, míg Újvárososon tizenkettedik alkalommal rendeznek egész napos szórakoztató-kulturális programot. Mindkét rendezvény a Leader támogatásával valósul meg.

Új-Kishomokra hat évvel ezelőtt kezdtek tömegesen kiköltözni a vásárhelyiek, azóta közel ötszáz család él kint – főleg fiatalok. Sikeres összefogásuknak köszönhetően ők is olvasókört alapítottak és azóta is minden évben megrendezik az Új-Kishomoki Kavalkádot.

– A tavalyi évben sikeresen pályáztunk a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Leader rendezvénypályázatára. Jórészben ebből finanszírozzunk az anyagiakat, illetve sok támogatót is sikerült megnyerni. Azért is indultunk ezzel a programmal hat évvel ezelőtt, hogy az itt élő embereket még jobban összekovácsoljuk – mondta az egyik szervező Miklós Anikó.

A szombati Kavalkádon bűvész, lovaglási lehetőség, kutyabemutató, versenyek, zene, tánc és  koncertek várják a családokat az új-kishomoki rendezvényháznál.

Hasonlóan színes programra számíthatnak az Újvárosra látogatók is. Ott vadászkürtébresztővel veszi kezdetét a program a Széchenyi téren.

– Az Újvárosi Napokat 12. alkalommal rendezzük meg, nem csak az újvárosiaknak, hanem a város bármelyik pontjáról érkezőknek, és a vidékieknek is. Egész napos programmal várjuk a látogatókat. Nagyon-nagy látogatottsága van az Újvárosi Napoknak, minden évben két-háromezer embert látunk vendégül. Idén is legalább ennyi résztvevőre számítunk – mondta az Újvárosi Nap szervezője, Zsarkóné Sánta Zsófia.

Újvároson közkívánatra idén is fellép Kaczor Feri, és mindkét településrészen hajnalig, utcabálon mulatozhatnak a látogatók.

Megszakítás