Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szorosabb lesz Szeged és Hódmezővásárhely kapcsolata

A két város együttműködéséről, illetve a tram-trainről is tárgyalt Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármester.

 

Botka László, Szeged polgármestere örömét fejezte ki, hogy Márki-Zay Péter első hivatalos útja hozzá vezetett. Szeged polgármestere kifejtette: Hódmezővásárhely és Szeged együttműködésében fontos lesz a tram-train megvalósítása, amelynek hódmezővásárhelyi építkezéseit polgármester kollégájának kell levezetnie. Egyúttal felajánlotta segítségét abban, hogyan lehet egy várost kisebbségben vezetni. Az együttműködés elősegítése érdekében szorosabbra fűzik a két település kapcsolatát.

 

– A megbeszéléseink folyamán javaslatot teszek polgármester úrnak, hogy napi szinten erősítsük meg a két polgármesteri hivatal együttműködését, hiszen több olyan beruházás, fejlesztés, európai uniós lehetőség van, amiről sokkal esélyesebbek vagyunk, ha közösen pályázunk. Ennek megfelelően javasolni fogom azt, hogy a hódmezővásárhelyi és a szegedi polgármesteri hivatalban nevezzünk ki egy önálló referenst, akinek a feladata, hogy a két önkormányzat és a két város között a közös ügyekben a napi kapcsolatot és kommunikációt biztosítsa – mondta Botka László.

 

Botka László azt is elmondta, nagyon büszke, hogy Hódmezővásárhelyen sikerült megnyerni az időközi-választást. Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: nagyon várja, hogy közelebb hozzák a két várost és együtt tudjanak működni. Továbbra is számít Botka László és Szeged segítségére.

 

– Szívügyemnek tekintem Hódmezővásárhely és Szeged együttműködését, együttélését. A tram-train beruházás előkészítése a napokban elindul, várható befejezése a jövő év júniusa, szeptembere. Az előkészületek Hódmezővásárhelyen megkezdődnek. Várom azt, hogy ez is közelebb hozhassa egymáshoz a két várost, és nemcsak az uniós pályázatokban, hanem az ettől független gazdaságfejlesztési kérdésekben is együtt tudjunk működni. A két város együtt már akkora agglomerációt képvisel, ami versenyképes az Euro-régiók szomszédos városaival. Arad, Temesvár, Szabadka, illetve együttműködésre is lehetőséget ad – fogalmazott Márki-Zay Péter.

 

Botka László, Hódmezővásárhely új polgármesterének egy uniós zászlót adott át, mondván, a vásárhelyi polgármesteri hivatal tornyából már régóta hiányzik, és egy Bibó kötettel is megajándékozta Márki-Zay Pétert. 

 

Megszakítás