Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Szűcs Judith az idei orvosbál sztárvendége

A hagyományokhoz híven a Fekete Sas báltermében, február 11-én rendezik meg az idei orvosbált. A szervezők a jótékonysági rendezvény bevételeiből a kórház eszközparkját fejlesztik.

Az idei orvosbálra február 11-én kerül sor a Fekete Sas Szálló báltermében. A jótékonysági est bevételeit idén is az intézmény eszközparkjának fejlesztésre fortdítják.

– A belgyógyászati szakmát jó ideje nem részesítettük előnyben, és a belgyógyász kollégákkal konzultálva találtuk ki közösen, hogy a várható bevételek milyen eszközt tudnak fedezni, és mi az, amire a legnagyobb szükség van – mondta dr. Kallai Árpád kórházigazgató.

Idén egy olyan szív- és érrendszeri betegségekben használatos diagnosztikai eszközt vásárolnak majd, amely a belgyógyászati betegségek szoros monitorozására, valamint a betegek állandó megfigyelésére is alkalmas, és a környéken egyetlen egészségügyi intézmény sem rendelkezik vele.

A rendezvény évtizedes hagyományai közé tartozik, hogy évről évre más a fővédnök személye is. Idén az egyik magyar gyógyszergyártó cég vezérigazgatója vállalta a fővédnökséget, aki jelentős összeggel támogatja is a bált.

– Mindig igyekszünk olyan személyt kiválasztani, aki össztekintélynek örvend és az egészségügyhöz, az orvostudományhoz, a kutatáshoz kapcsolódik a tevékenysége. Ha visszatekintünk, akkor erre az elmúlt években több alkalommal volt példa – tudtuk meg dr. Kallai Árpádtól.

A bál megnyitóját követően a Promenád Táncegyüttes szórakoztatja a közönséget a vacsora alatt illetve ezt követően Szalai Antal és Népi Zenekara, valamint a Hevesi Happy Band gondoskodik a jó hangulatról. Az éjféli tombolahúzást követően az est sztárvendége, Szűcs Judith lép színpadra. A rendezvényre jegyek még korlátozott számban kaphatók.

Megszakítás