Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy ez év szeptember 1 napjával megszűnik a lakossági gázár támogatás. Helyét felváltja a Lakásfenntartási támogatás.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy ez év szeptember 1 napjával megszűnik a lakossági gázár támogatás.

Helyét felváltja a Lakásfenntartási támogatás. Akinek korábban az önkormányzat megállapította a támogatást annak lejártát követően kérheti az új támogatási forma megállapítását.

A szeptember 1-ét követően benyújtott kérelmek esetén a jogosultságot mindig a benyújtás hónapjának 1-től biztosítjuk. A támogatási összeget a szolgáltató részére küldi meg az önkormányzat, ugyan úgy, mint azt korábban tette a lakásfenntartási támogatások esetében.

Változik a jövedelemhatár is a jelenlegi alig több mint 40 ezer forint helyett az egy főre eső jövedelemhatár 71.250.-Ft.
Természetesen vizsgálni kell a vagyont is, melyet ez évtől a kérelemhez csatolt nyomtatványon  a helyi adóhatóságnál igazoltatni szükséges.
Fontos! ha lehetőség van rá akkor a kérelem utolsó oldalán feltüntetett kötelező mellékleteket másolatban  becsatolni. Ennek célja az ügyintézés meggyorsítása. Közel 5000 főre számítunk, a sorban állás talán így csökkenthető lesz.

Üres nyomtatványt kiküldeni nem áll módunkban, mivel nem ismerjük azon személyek adatait, aki korábban gázár támogatásban részesültek.
kitöltendő nyomtatványt már a Polgármesteri Hivatal  portáján, az ügyfélszolgálatokon, az olvasókörökben, a családsegítő szolgálatnál, valamint a külterületi koordinátoroknál is lehet igényelni. A szükséges mellékletekkel felszerelt nyomtatványokat személyesen, illetve postán is folyamatosan be lehet nyújtani.

Nyomtatvány:

Lakásfenntartási támogatás kérelem letölthető ->> ITT

Megszakítás